czyli dla ścisłości- nie trzeba brać pod uwagę instrukcji kancelaryjnej! Np.: mogło by być OPS/1/2009 czy może biortąc pod uwagę instrukcje to: OPS/0717/1/2009
a wypełnia się tyt-1 czy tyt-2 w moim przypdku Pani miała rozłożone na 5 rat i spłacila tylko trzy a 2 nie.
A nienaleznie pobrane siwdaczenia sa z okresu: zasiłek rodzinny na dzieci od 01.09.2006 do 30.04.2007 r. i dodatki różne tez z tych okresów i teraz nie wiem co mam wpisać
a w takiej rubryce jak kwota kosztów upomnienia to mam wpisać 17,60 jak 2 razy wysyłałam upomnienie i jeszcze nie odebrała babka, czy tylko 8,80
a w rubrykach odsetki oblicza sie od dnia ..to musze sie cofna do dnia wypłaty i dla kazdego zasiłku rodzinnego i dodatku osobno naliczac odsetki i wpisywac w tyt-2 czy wystarczy jak wylicze odsetki od tych kwot 2 niezwróconych od następnego dnia po wydaniu tej decyzji rozkładającej na raty
a ma 2 po 709,33 a to nie jest należność główna tylko z odsetkami na dzien wydania decyzji o zwrocie. Wiec jak mam to zrobić cofnać sie i dla kazdego wypłaconego świadczenia w danym miesiacu obliczać odsetki czy moge od tych kwot 709,33 do dnia wystawienia tytułu wykonawczego???Pomóżcie proszę bo nigdy tego nie wypełnianłam