Wypisanie wniosku DM - musi właściciel?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
DRAD
Praktykant
Zajmuję się: dm, dg, do
Kontakt:

Wypisanie wniosku DM - musi właściciel?

Post autor: DRAD »

Poprzednia pracownica przyjmowała wnioski wypełnione przez zarządców, ale się zwolniła. Przejęła to Pani po sześćdziesiątce i każde każdemu najemcy iść z wnioskiem do właściciela. Jestem nowa i chciałabym upewnić się że musi wypełnić wniosek właściciel a nie zarządca bo w ustawie jest napisane zarządca albo inna osoba uprawniona. Pytam bo wszystkie pretensje/złości i nieprzyjemne komentarze są w moim kierunku. :?:
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: Wypisanie wniosku DM - musi właściciel?

Post autor: :-) »

DRAD pisze: 08 kwie 2024, 8:26 Poprzednia pracownica przyjmowała wnioski wypełnione przez zarządców, ale się zwolniła. Przejęła to Pani po sześćdziesiątce i każde każdemu najemcy iść z wnioskiem do właściciela. Jestem nowa i chciałabym upewnić się że musi wypełnić wniosek właściciel a nie zarządca bo w ustawie jest napisane zarządca albo inna osoba uprawniona. Pytam bo wszystkie pretensje/złości i nieprzyjemne komentarze są w moim kierunku. :?:
właściciel lokalu może potwierdzić wniosek jako inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny, gdy najemca (wynajmujący lokal od osoby prywatnej)składa wniosek i potwierdza pkt 2-5, oraz 7 i 9) wskazane we wniosku....nie wypełnia wniosku tylko potwierdza. Wtedy też właścicielowi lokalu należy wypłacać dodatek mieszkaniowy (musi podać nr konta) i to właściciel jest zobowiązany do powiadomienia organu o zaległościach powstałych w czasie trwania dodatku mieszkaniowego.
U mnie najczęściej nie chcą w to brnąć...dlatego najemca ma wniosek potwierdzony u zarządcy lokalu i to zarządcy wypłacam dodatek mieszkaniowy
ODPOWIEDZ