wypłacone część rop.roku - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 04 mar 2016, 12:11

w listopadzie przyznałam ZR+dodatek z tyt.rozp.roku, od stycznia wliczyłam nowy dochód uzyskany i osoba przeszła na zł za zł, ale od 01.02.2016r. utraciła prawo do dochodu uzyskanego i teraz muszę wrócic do poprzednich kwot zasiłku tylko w decyzji na zł za zł wypłacone zostało za styczeń i luty po 6,13zł i co teraz z resztą rozp.roku. mam we wrzesniu dopłacić różnice do 100zł czy już jej przepadło ????
Gość

Napisano: 04 mar 2016, 13:55

jak robicie? jesli juz poszło część rozp.roku. to generujecie resztę kwoty na wrzesień czy nie? przecież w moim przypadku przyznane zostało 100zł a wypłaciłam tylko 12zł
Gość

Napisano: 04 mar 2016, 14:29

jeszcze nie wiemy jak robimy, bo września jeszcze nie było ;) logicznym byłoby "dopłacić" do 100 zł we wrześniu, ale poczekaj może znów utraci dochód i jeszcze po kawałku jej wypłacisz ... jak sobie o tym pomyślałam, to się jeszcze bardziej wkurzyłam na tą 1zł za 1zł ...
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2016, 14:43

madzix pisze:jeszcze nie wiemy jak robimy, bo września jeszcze nie było ;) logicznym byłoby "dopłacić" do 100 zł we wrześniu, ale poczekaj może znów utraci dochód i jeszcze po kawałku jej wypłacisz ... jak sobie o tym pomyślałam, to się jeszcze bardziej wkurzyłam na tą 1zł za 1zł ...
wiem że wrzesnianie było :)
ale decyzję do konca października muszę zrobic teraz więc wole jużwszystko ustalić bo poźniej kiedy i na jakiej podstawie ja to zmienie w razie czego
Gość

Napisano: 04 mar 2016, 15:59

witam miałam identyczna sytuację, w styczniu wypłąciłam 5.10 z r.r.sz odlutego utrata
ja wypłacę pozostałą kwotę ale martwi mnie decyzja, własnie pisze drugą, pierwsza zmieniała pierwitną w części wysokości świadczen przyznanych w 9 pkt w ten sposób że ustalono łącznie do wypłaty np. 110 a teraz jak napisać sentencję że w całości
sylwia1112

Napisano: 07 mar 2016, 8:58

no własnie nie będzie w całości, osoba miała przyznane i wypłacone część, a teraz drugi raz nie mozesz przyznać, ja tego nie rozumiem.... plan wypłat musi być zgodny z decyzją, nie może w nim być kwot, których nie ma w decyzji...
Gość

Napisano: 07 mar 2016, 9:00

"jak robicie? jesli juz poszło część rozp.roku. to generujecie resztę kwoty na wrzesień czy nie? przecież w moim przypadku przyznane zostało 100zł a wypłaciłam tylko 12zł"
JEDNORAZOWY dodatek z tytułu rozpoczęcia roku już został wypłacony i go więcej nie wyplacasz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2016, 9:02

Elmer pisze:"jak robicie? jesli juz poszło część rozp.roku. to generujecie resztę kwoty na wrzesień czy nie? przecież w moim przypadku przyznane zostało 100zł a wypłaciłam tylko 12zł"
JEDNORAZOWY dodatek z tytułu rozpoczęcia roku już został wypłacony i go więcej nie wyplacasz

od czsu złotówki za złotówke już przestał być jednorazowy... co misiąc po troszku leci więc nie rozumiem czemu nie mogę wyrównać do 100 zł we wrześniu
Gość

Napisano: 07 mar 2016, 9:22

bo nadal jest jednorazowy :D
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2016, 9:29

z RRS jest jak z dodatkiem z tytułu urodzenia dziecka, ktoś dostaje w lutym jego czesc od marca przechodzi na art 5 ust 1 i niestety ale dodatku juz dalej nie wypłacamy, raz dostała i wystarczy (do 1000 nie wyrównujemy )
masterm

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x