hej, babcia złożyła wniosek na dziecko, którego jest opiekunem prawnym, dziecko jest w pieczy zastępczej u niej.
300 + powinien wypłacić jej PCPR a wypłacił GOPS, co w tej sytuacji?? CZy GOPS ma zrobic pani nienaleznie pobrane ??????
WYPŁATA 300 PRZEZ GOPS ZAMIAST PCPR!!!pilne
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Piecza zastępcza
- Kontakt:
Re: WYPŁATA 300 PRZEZ GOPS ZAMIAST PCPR!!!pilne
Zgodnie z rozporządzeniem GOPS nie był właściwym organem do rozpatrzenia świadczenia, w związku z tym powinien rozpatrzyć wniosku.
Co teraz nie wiem. Spytać mecenasa czy trzeba żądać zwrotu czy też tylko poinformować właściwy PCPR, że takie a takie dziecko już dostało świadczenie. W sumie co za różnica kto wypłacił - pieniądze z tego samego źródła na ten sam cel.
Jeśli już to zwracajcie szczególną uwagę na osoby pełnoletnie bo (jako PCPR) dostałem informację, iż jeden z GOPSów przyznaje świadczenia dla usamodzielnianych wychowanków rodzin zastępczych i domów dziecka co też jest niezgodnie z przepisami.
Co teraz nie wiem. Spytać mecenasa czy trzeba żądać zwrotu czy też tylko poinformować właściwy PCPR, że takie a takie dziecko już dostało świadczenie. W sumie co za różnica kto wypłacił - pieniądze z tego samego źródła na ten sam cel.
Jeśli już to zwracajcie szczególną uwagę na osoby pełnoletnie bo (jako PCPR) dostałem informację, iż jeden z GOPSów przyznaje świadczenia dla usamodzielnianych wychowanków rodzin zastępczych i domów dziecka co też jest niezgodnie z przepisami.
Oprócz WYPŁATA 300 PRZEZ GOPS ZAMIAST PCPR!!!pilne - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
szkoła żak dać 300 czy nie?
Śmierc dziecka na które przyznano 300+
300+ osoba niepełnosprawna orzeczenie o niepełnosprawności
wniosek o dobry start pełnoletnia wnioskodawczyni
Pytanko o Dobry Start, ocjec złożył wniosek.
Jak u was z otrzymywaniem srodków na wypłaty???
szkoła policealna, i co dalej??
dziecko rocznik 1999 rozpoczyna naukę w szkole policealnej
300+ a studium policealne 2 letnie
Nie przyznaje mi na dziecko w szkole policealne Sygnity
Ośrodek Rehabilitacyjno Edukacyjno Wychowawczy
wniosek burmistrza z innej gminy
CBB empatia a programy: Amazis, Minerwa Izyda
wnioskodawca widnieje w innej gminie
czy należy się dobry start w takiej szkole
Co zrobić ze złym wnioskiem 300+