wypłata dofinansowania ze środków PFRON po śmierci wnioskoda - PFRON - zadania powiatów

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 21 lut 2017, 10:41

I tak w ogólnie to jestem zwolennikiem korzystania z porad radcy w każdej wątpliwej sytuacji :)
no i teraz pytanie :)
macie złożoną do wniosku w waszej obecności kserokopie orzeczenia potwierdzoną za zgodność z oryginałem przez kogoś innego np. sklep, urząd itd. i co robicie ? jak je potwierdzacie ? :)
Artur
Praktykant
Od: 25 sty 2017, 16:05
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 21 lut 2017, 11:42

ja nie potwierdzam. zabieram tą kopie potwierdzoną albo każę przyjść z oryginałem
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2017, 14:17

a mi radca prawny powiedział, że na takiej kserokopii dokonujemy następującego zapisu: "za zgodność z potwierdzona przez........... w dniu........ za zgodność z oryginałem kserokopią"

a np. na dokumentach z odciskiem palca mówił żeby osoba składająca wniosek w imieniu osoby, która dokonywała odcisku palca pisać tak: Ja,...imię i nazwisko składającego wniosek... legitymujący się dowodem osobistym seria... nr... oświadczam, że odcisk palca został wykonany w mojej obecności.

No i pod odciskiem palca imię i nazwisko osoby, która dokonała odcisku.
Artur
Artur
Praktykant
Od: 25 sty 2017, 16:05
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 21 lut 2017, 15:02

Jeżeli ktoś składa wniosek w imieniu ON, która nie może się podpisać to ona sie podpisuje swoim imieniem i nazwiskiem - koniec kropka.
Jak u nas wniosek składa ON, która stawia odcisk palca to sami potwierdzamy jego prawdziwość ( kiedyś w ASie była regułka i ją obecnie stosujemy.

Co ro radców prawnych to różnie bywa... Czasem w naszych tematach mamy większą wiedzę ;)
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 21 lut 2017, 17:17

U nas orzeczenie o niepełnosprawności lub stopniu niepełnosprawności jest potwierdzane za zgodność z oryginałem przez Powiatowy Zespół Do Spraw Orzekania o niepełnosprawności, który mieści się zaraz obok nas.
Aga2017

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x