Wypłata funduszu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: wczoraj, 7:55

Po raz kolejny bardzo Was proszę o podpowiedź... dłużnik alimentacyjny spłacił wobec nas cały dług. Wystąpiłam z pytaniem do komornika czy egzekucja jest skuteczna, czy nadal bezskuteczna i do tej pory brak odpowiedzi...dziś wypłata funduszu, a je nie wiem, czy powinnam wypłacić dla osób uprawnionych, czy nie. Co radzicie zrobić...Może ktoś z Was miał taką sytuację?
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: wczoraj, 8:18

Póki nie masz inf to chyba musisz wypłacać? Przynajmniej ja tak chyba zrobię.. Mam podobną sytuację.. od 3 tygodni czekam a wypłata za kilka dni. Dzwoniłam do komornika w tamtym tygodniu stwierdziła, że wysłano pismo ale do tej pory go nie mam.
Wik7.
Stażysta
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: wczoraj, 8:45

gopsbasia pisze: Po raz kolejny bardzo Was proszę o podpowiedź... dłużnik alimentacyjny spłacił wobec nas cały dług. Wystąpiłam z pytaniem do komornika czy egzekucja jest skuteczna, czy nadal bezskuteczna i do tej pory brak odpowiedzi...dziś wypłata funduszu, a je nie wiem, czy powinnam wypłacić dla osób uprawnionych, czy nie. Co radzicie zrobić...Może ktoś z Was miał taką sytuację?
Zadzwoń do komornika i zapytaj jaka jest egzekucja? no i zapytaj czy ci wysłał zaświadczenie.
Jeśli okaże się, że egzekucja skuteczna to zrób adnotacje urzędowa że z uwagi na brak odesłanej odpowiedzi od komornika została przeprowadzona rozmowa telefoniczna z komornikiem w której poinformował cię, że egzekucja skuteczna i wówczas nie wypłacisz wierzycielce.
Co prawda nie miałam takiej sytuacji ale tak bym pewnie zrobiła.
Ewcia85
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 12:38
Zajmuję się:

Napisano: wczoraj, 8:51

Ewcia85 pisze:
wczoraj, 8:45
gopsbasia pisze: Po raz kolejny bardzo Was proszę o podpowiedź... dłużnik alimentacyjny spłacił wobec nas cały dług. Wystąpiłam z pytaniem do komornika czy egzekucja jest skuteczna, czy nadal bezskuteczna i do tej pory brak odpowiedzi...dziś wypłata funduszu, a je nie wiem, czy powinnam wypłacić dla osób uprawnionych, czy nie. Co radzicie zrobić...Może ktoś z Was miał taką sytuację?
Zadzwoń do komornika i zapytaj jaka jest egzekucja? no i zapytaj czy ci wysłał zaświadczenie.
Jeśli okaże się, że egzekucja skuteczna to zrób adnotacje urzędowa że z uwagi na brak odesłanej odpowiedzi od komornika została przeprowadzona rozmowa telefoniczna z komornikiem w której poinformował cię, że egzekucja skuteczna i wówczas nie wypłacisz wierzycielce.
Co prawda nie miałam takiej sytuacji ale tak bym pewnie zrobiła.
Dobry pomysł.. no ja się fa zajmuje od 3 miesięcy więc dopiero uczę się różnych rozwiązań. Aczkolwiek wymigiwała się od powiedzenia czy egzekucja jest skuteczna czy nie. Obawiam się, że wyślę jakieś pismo, a nie zaświadczenie.
Wik7.
Stażysta
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x