Ja jeżeli mam informacje od komornika że egzekucja skuteczna lub ze płaci 50% przez 6m i przyszedł na wywiad to pisze od razu wniosek do starostwa o zwrot prawka. Jeżeli chodzi o decyzje to jeżeli: egzekucja skuteczna to wygaszam z urzędu decyzje na postawie art. 162 a jeżeli płaci te 50% i przyszedł na wywiad to uchylam decyzje.sewerynka pisze: Dłużnik spłacił zadłużenie wobec OPS. Posiada decyzję o uchylaniu się od zobowiązań alimentacyjnych. Chce odzyskać prawo jazdy. Jak dalej poprowadzić postępowanie? najpierw uchylić decyzję o uchylaniu się (warunek 50% kwoty przez 6 msc i wywiad) i potem dopiero o zwrot do starostwa?
Też tak robięEwcia85 pisze: ↑17 kwie 2025, 12:16Ja jeżeli mam informacje od komornika że egzekucja skuteczna lub ze płaci 50% przez 6m i przyszedł na wywiad to pisze od razu wniosek do starostwa o zwrot prawka. Jeżeli chodzi o decyzje to jeżeli: egzekucja skuteczna to wygaszam z urzędu decyzje na postawie art. 162 a jeżeli płaci te 50% i przyszedł na wywiad to uchylam decyzje.sewerynka pisze: Dłużnik spłacił zadłużenie wobec OPS. Posiada decyzję o uchylaniu się od zobowiązań alimentacyjnych. Chce odzyskać prawo jazdy. Jak dalej poprowadzić postępowanie? najpierw uchylić decyzję o uchylaniu się (warunek 50% kwoty przez 6 msc i wywiad) i potem dopiero o zwrot do starostwa?