pogubiłam się...proszę podpowiedzcie jak to w końcu jest... na tą chwilę termin rozliczenia przypada na 31 stycznia...wiem, że trwają konsultację w sprawie wydłużenia terminu związku z nowymi zasadami w Module II...ale jak to jest z Modułem I....czy my te środki na dany roku musimy wykorzystać, wypłacić do końca roku?
PCPR-T pisze:Prace owszem trwają, ale bardziej dotyczą modułu II. W module I (nawet wg starych zasad) nie musimy wypłacać do końca roku, tylko do końca stycznia.
przypomnij mi z czego to wynika, że do końca stycznia moduł I?
w oddziale PFRON dowiedziałem się, że termin na wypłaty w module II będzie wydłużony do 14 kwietnia 2017, ale oficjalnie jeszcze nic nie dostali, więc czekamy
jednak wypłaty w MODULE I powinny być zrobione do końca roku 2016 (tak wynika z umowy z PFRON z 2013r. &2 ust. 10 pkt 1), nie wiem skąd mi się ubzdurało koniec stycznia
w tabeli z harmonogramem jest mowa o tym, że końcem stycznia upływa termin na wypłaty dofinansowań dla wniosków złożonych w tym roku. W poprzednim roku już się nad tym zastanawialiśmy i w rozmowie z Warszawą też to zostało potwierdzone.
Moduł I wypłacałam również w styczniu. Powiem więcej - PFRON analizując dokumenty naszego pracownika z Obszaru D - decyzję o wypłaceniu podjął kilka dni przed ostatecznym terminem rozliczenia (nie pamiętam, czy był to 30. czy 31.01.). Banka z PFRON-u przysłałą mi na maila decyzję, żebym mogła do końca stycznia zdążyć wypłacić kasę.
a ja znowu w tamtym tygodniu słyszałam, ze termin wypłaty środków będzie najprawdopodobniej jednolity dla obu modułów. Nasz oddział tłumaczy to tym ze moduły to przecież części składowe jednego programu Aktywny samorząd i w związku z tym harmonogram musi być jednolity.
Jeśli wiec termin na MII przedłużą to i automatycznie MI też. Ach jak byłoby pięknie