Zmiany w AS - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 12 gru 2016, 14:53

https://www.pfron.org.pl/pl/komunikaty/3 ... lizac.html

Zapoznaliście się już ze zmianami w AS? muszę sobie to jakoś uporządkować.
Robimy 3 sprawozdania: do 15 października, do 31 stycznia, do 15 kwietnia, przy czym środki możemy wydatkować do 15 kwietnia o ile je rozliczymy w tym sprawozdaniu. PFRON rozlicza nas do 31 sierpnia.

Czyli studentów możemy wypłacać do 15 kwietnia (można spokojnie dać im czas na złożenia dokumentów do końca semestru, a nawet trochę dłużej)

Wnioski mogą wpływać w sposób ciągły (także poza terminami zakończenia przyjmowania wniosków, to po co te terminy są ustalone??? :evil: )

Obecnie jeśli zostają nam środki na inwestycyjnych to możemy przyjmować nadal wnioski? mamy ogłaszać dodatkowy nabór wniosków? to mam dzwonić do tych osób które nie złożyły wniosków w terminie, że teraz mogą składać wnioski na komputery czy foteliki??

W głowie mi się miesza od tych zmian. Jeśli coś poprzekręcałam albo coś źle rozumiem to dajcie znać ;)
lena8

Napisano: 12 gru 2016, 15:06

CHYBA na każde Twoje pytanie odpowiedziałabym - "tak".

Nie podoba mi się pomysł z tą ciągłością... Nie ułatwi nam to pracy.

A co z tą przysłaną dzisiaj tabelą na zapotrzebowanie? To trzeba zgłosić, jeśli chcielibyśmy jeszcze coś dostać do tych wniosków złożonych w 2016 r.?
PCPR-T

Napisano: 12 gru 2016, 15:12

Tak to wygląda, że jeszcze można składać zapotrzebowanie. Ja się zastanawiam na nowymi wnioskami (które mogą jeszcze wpłynąć), czy na nie też możemy zgłosić zapotrzebowanie? W tabeli można zawnioskować na bieżące z MI, a przecież to co nam zostało to przerzucamy na studentów. A studenci też mogą jeszcze składać wnioski na ten semestr?
lena8

Napisano: 12 gru 2016, 20:36

Kochani wraz z moją małżonką zrobiliśmy tekst jednolity ze zmiany 71/2016 AS :D

Może komuś się przyda

https://drive.google.com/open?id=0BxOk5 ... Gp1OWJnNTQ
https://drive.google.com/open?id=0BxOk5 ... m00ZmtqWTA
m4rin3r0

Napisano: 12 gru 2016, 20:38

Wybaczcie jakość ale tak na szybko powklejane :-)
m4rin3r0

Napisano: 13 gru 2016, 9:23

Tak, można składać zapotrzebowanie w każdym zadaniu również w tym, w którym nie ma na razie wniosków, a które moga, a nie muszą się pojawić do końca kwietnia. Ogólnie to zachodzenie jeden rok na drugi nie jest dobrym pomysłem.
UWAGA na zachowanie wydatkowania 90% bo od tej kwoty są środki na obsługę, promocję i ewaluację.
Macie już gotowe umowy na moduł II?
paju001

Napisano: 13 gru 2016, 10:55

m4rin3r0 - dzięki za zebranie wszystkiego w jedną całość, bo od skakania po dokumentach juz mi się wszystko myli. MOŻE teraz ogarnę ;)
PCPR-T

Napisano: 13 gru 2016, 11:14

m4rin3r0 pisze:Wybaczcie jakość ale tak na szybko powklejane :-)

Dzieki :) wczoraj zrobiłam to samo tylko na wersji papierowej 8-)
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2016, 12:38

I co dalej z tą umową do uchwały 71/2016 AS czy trzeba ją wysłać? ale chyba narazie nie
Oleśka
Stażysta
Od: 09 gru 2016, 10:19
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 13 gru 2016, 13:01

Chyba nie musimy wysyłać. Zasady i zapisy w umowach zmienili uchwałą (o ile tak można), a nie aneksem, więc chyba nie trzeba nic wysyłać. Gdyby miała być podpisywana umowa to taką umowę przesyła Oddział PFRON. Chyba że źle myślę...?
lena8

Strona 1 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x