Wypłata świadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 lis 2021, 23:16

Szanowni,
do niedawna zawodowo prowadziłam postępowania administracyjne dotyczące świadczeń wynikających z ustawy o pomocy społecznej. Los chciał, że obecnie nie pracuję i korzystam ze świadczenia pielęgnacyjnego. Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, gdzie ja jako Strona nie wiem, kiedy mogę spodziewać się wypłaty świadczenia, który stanowi znaczny element naszego budżetu domowego, zwłaszcza przy niepełnosprawnym dziecku. Ośrodek pomocy społecznej, który realizuje wypłatę świadczenia, enigmatycznie zawarł w pouczeniu decyzji informację, że wypłata następuje do ostatniego dnia miesiąca. Miesiąc ma od 28 do 31 dni. Ośrodek nie udostępnia żadnego, nawet orientacyjnego harmonogramu wypłat. Czy taka sytuacja ma jakieś uzasadnienie? Czy ja mogę coś w tej sprawie zrobić? Nie ukrywam, że praktycznie większość matek, którym zadałam to pytanie, wie dość precyzyjnie, kiedy może spodziewać się wypłaty. Nie rozumiem skąd wynika takie różne traktowanie. Sytuacja taka dotyczy wszystkich świadczeń, z których korzystam - również zasiłku pielęgnacyjnego oraz 500+.
Pozdrawiam serdecznie.
Marzymięta
Praktykant
Od: 27 lis 2021, 21:47
Zajmuję się: Pomoc społeczna
Przyznawanie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej

Napisano: 28 lis 2021, 7:37

28 Niedziela, Także spokojnie, pewnie poniedziałek lub wtorek otrzyma Pani świadczenie. Na stronie internetowej naszego gopsu jest tabela z harmonogramem wypłat na cały rok. Zależy od banku u nas zawsze w godzinach popołudniowych. W ogóle proszę zadzwonić jutro do gops, wybrać numer wew. świadczeń i zapytać kiedy nastąpi wypłata.
Horison
Praktykant
Od: 16 lis 2021, 18:16
Zajmuję się: Praca w domu

Napisano: 28 lis 2021, 11:46

Horison pisze:
28 lis 2021, 7:37
28 Niedziela, Także spokojnie, pewnie poniedziałek lub wtorek otrzyma Pani świadczenie. Na stronie internetowej naszego gopsu jest tabela z harmonogramem wypłat na cały rok. Zależy od banku u nas zawsze w godzinach popołudniowych. W ogóle proszę zadzwonić jutro do gops, wybrać numer wew. świadczeń i zapytać kiedy nastąpi wypłata.
Ich odpowiedź brzmi, że do końca miesiąca, bo tak jest w pouczeniu. :|
Marzymięta
Praktykant
Od: 27 lis 2021, 21:47
Zajmuję się: Pomoc społeczna
Przyznawanie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej

Napisano: 28 lis 2021, 12:23

Horison pisze:28 Niedziela, Także spokojnie, pewnie poniedziałek lub wtorek otrzyma Pani świadczenie. Na stronie internetowej naszego gopsu jest tabela z harmonogramem wypłat na cały rok. Zależy od banku u nas zawsze w godzinach popołudniowych. W ogóle proszę zadzwonić jutro do gops, wybrać numer wew. świadczeń i zapytać kiedy nastąpi wypłata.
Czyli jutro, lub po jutrze nie rozumiem czym się tak Pani denerwuje.
Horison
Praktykant
Od: 16 lis 2021, 18:16
Zajmuję się: Praca w domu

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x