Będziemy robić pierwszą wypłatę w ramach Programu Aktywizacja i Integracja. Dopytywałam w ościennym OPS-ie i tam robią to w ten sposób, że OPS sporządza listę wypłat- wypłaca ludziom i następnie wystawia Urzędowi Pracy notę obciążeniową na podstawie której Urząd Pracy zwraca 60 % ze środków z Funduszu Pracy, wiadomo, że 40 % kosztów ponosi Gmina (OPS). Moje pytanie jest następujące- czy lista wypłat przechodzi przez PROGRAM TT-POMOC. Jeżeli tak, to jako co? Jest tam jakaś taka forma pomocy? Na razie zrobiliśmy listę po prostu w Wordzie. A i jeszcze jedno istotne pytanie- jeżeli kogoś nie było w pracy (prace społecznie użyteczne), bo np. był w danym dniu u lekarza (przedstawił zwolnienie lekarskie), to rozumiem, że ta osoba nie otrzymuje za te dni wynagrodzenia (nie odnosi się do niej przepis jak dla umowy o pracę że dostaje 80% wynagrodzenia oczywiście- utwierdźcie mnie tylko w tym przekonaniu, bo te osoby nadal są zarejestrowane jako bezrobotne)
Powiem, że baliśmy się tego programu PAI, ale nie jest tak źle- zaczęliśmy miesiąc temu i jakoś idzie.
Blok Aktywizacja realizujemy tak, że 60 % otrzymamy z Funduszu Pracy, natomiast 40 % pokrywa Gmina (OPS).
Blok Integracja realizujemy my -OPS bezkosztowo w postaci zajęć, wykładów. Powiem szczerze, że z początku baliśmy się tego, ale lokalni specjaliści i pracodawcy współpracują z nami, oczywiście tutaj też Urząd pracy również przeprowadza swoje tematyczne zajęcia