tak wiem... to już było i sama kiedyś czytałam ale nie mogę teraz znaleźć... po raz pierwszy sąd wystąpił do nas o wyznaczenie osoby na kuratora dla osoby całkowicie ubezwłasnowolnionej (trudny przypadek, ubezwłasnowolniony na wniosek matki, która przez kilka lat była jego kuratorem i teraz zrezygnowała z tego, osoba posiada niezamieszkującego wspólnie ojca, zobowiązanego do alimentacji na jego rzecz i dorosłego brata)... żaden z pracowników ani też kierownik ops nie wyrażają zgody na pełnienie takiej funkcji... jak zredagować pismo do sądu, na co się powołać? proszę o podpowiedź bo dopiero zaczynam szperać w tym temacie
A po co podstawa prawna? Sąd chce ustanowić opiekuna prawnego (nie kuratora), który musi wyrazić zgodę całkowicie dobrowolnie i występuje jako osoba prywatna, więc nie ma podstaw żeby domagać się od pracowników zobowiązania do pełnienia roli opiekuna. Skoro chcesz podstawę prawną, to powołaj Kodeks Pracy w zestawieniu z obowiązkami opiekuna prawnego - kierownik nie ma prawa zmusić pracownika do takiej roli w ramach stosunku pracy, a jeśli by to zrobił, to przyrzeczenie opiekuna złożone pod przymusem jest nieważne, tak samo jeśliby Wójt albo Sąd zmusił kierownika do pełnienia roli opiekuna prawnego.
my napisaliśmy że żaden z pracowników nie jest zainteresowany pełnieniem tych obowiązków. nie podawaliśmy żadnej podstawy prawnej, nie ma takiej potrzeby.
To nie jest prosty temat. wiemy, że nikogo nie można zmusić, ale sądy gdy nikogo się nie wyznaczy potrafi wystosować pismo do wójta, że to on zostanie z powodu braku kandydatów. Wtedy wójt zleca znalezienie kandydata pod "groźbą" że jak nie znajdzie to zostanie kuratorem. Wtedy każdy przyciśnięty do muru znajduje pracownika w mniej lub bardziej humanitarny sposób. Jeśli szef i władza są pozytywnie nastawieni, wtedy możecie wszyscy iść w zaparte. Jeśli nie, zawsze wyłom w "Tym murze" się znajdzie.
Musisz wykazac przed sądem że zrobiłaś wszystko aby tego kandydata znależć ( ogłosić w sposób zwyczajowo przyjęty nabór na kandydatów na opiekunów), rozeznać sytuację w rodzinie bliższej i dalszej ( mieć z tego dokumentację- notatki), oświadczenia pracowników na piśmie że nie wyrażają zgody. ponieważ zgodnie z przepisami sąd zwraca się do właściwego ops o ustalenie kandydata, zatem musisz wykazać że zrobiłaś wszystko aby go znależć. Czytałam róznego rodzaju opinie nawet tak skrajne że sąd ustanowił pracownika bez jego zgody- paradoksem jest że wyrok musisz wykonać. U mnie jest inny paradok sąd prosi nas o znalezienie kuratora, znajdujemy chętnego idzie do sadu a tam kuratorzy tak skutecznie zniechecają że rezygnuje. Koło się zamyka.