TEMAT: paragraf na odsetki od wypłat zaś.dla opiekunów
W związku z licznymi zapytaniami telefonicznymi kierowanymi do Wydziału Finansów i budżetu Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w gdańsku w sprawie odsetek naliczonych od zaległych zasiłków dla opiekunów wypłaconych zgodnie z ustawą z dnia 4 kwietnia 2014 roku realizującą wyrok trybunału konstytucyjnego z dnia 05 grudnia 2013 roku w sprawie ustalenia i wypłaty zasiłków dla opiekunów informuję, że właściwym paragrafem na który należy księgować powyższe odsetki, zgodnie z klasyfikacją paragrafów wydatków ogłoszonych w Rozporządzeniu Ministra Finansów z dnia 02 marca 2010 roku jest §458 - Pozostałe odsetki.
podpisał: zastępca Dyrektora WPS
Tak brzmi to pismo , ale podobno trwają burzliwe dyskusje w MF i pewnie będzie dopiero wtedy odzew jak po sprawozdaniach za półrocze zareagują RIO!!!!!
Szczecin odsesłał mnie do RIO, bo nie będą zajmować w tej sprawie stanowiska.Stwierdzili, że oni udzielają dotacji §2010 a paragrafy wydatkowe ich nie interesują. Pozostaje MF, a wiadomo, tam mają czas na odpowiedź.
odsetki z par. 4580 takie mam stanowisko ministerstwa i wydziału Oczywiście kwota jaka zostanie wypłacona z 4580 ops będzie liczył sobie 3% na obsługę tak jak z 3110
michal123 pisze:odsetki z par. 4580 takie mam stanowisko ministerstwa i wydziału Oczywiście kwota jaka zostanie wypłacona z 4580 ops będzie liczył sobie 3% na obsługę tak jak z 3110
witam
co z wyrównaniem składek ub.społeczne jeżeli ktoś miał wyrównanie za okres 01.07.2013 do 31.10.2013
z jakim kodem ? i w jakim miesiącu mam wpisać podstawę do ubezp. ?
wypłata w m-cu czerwcu za te 4 miesiące