wypoczynek dla dziecka w rodzinie zastepczej - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 lut 2013, 16:45

Należy się dziecku do 18 tego roku życia , i do wykorzystania w roku w którym kończy . To jeśli napisałam wniosek o przydzielenie mi na wypoczynek dla dzieci i opłaciłam je już w styczniu i lutym 2013 dla kilku dzieci a jedno konczy 18 lat 4marca to dla tamtych dostałam pozytywną odpowiedz a dl jednego dziecka odmowną dlaczego ? przecież zlozylam oplacilam i jak mam wykorzystać do marca . może ktos poda mi jakies sensowne uuzasadnienie , bo ja uważm że nalezy sie dla tejosoby która jeszcze nie ukonczyła 18 lat proszę o pomoc w interpretacji
~~~ewa

Napisano: 22 lut 2013, 20:20

trzeba się odwołać ponieważ jak złożyłaś wniosek musieli wydać decyzję. A gdy nie wydali do zażalenie do kolegium odwoławczego na bezczynność organu.
~LeOn

Napisano: 25 lut 2013, 1:10

uzasadnienie napisano że zgodnie z atr.83 ust1 pkt1 ustawy mówi ze starosta może raz w roku przyznac rodzinie zastepczej dofinansowanie do wypoczynku po za miejscem zamieszkania dziecka w wieku 6-18 roku zycia z uwagi na fakt ze dziecko kończy 18 lat 4 marca to oboz jest po ukonczeniu 18 lat , i mam pytanie czy odwołać się jak i na co sie powołać . To ma być sprawiedliwość dla tych dzieci . może ktoś pomoże mi jak mam sie odwolac pozdrawiam
~~~ewa

Napisano: 25 lut 2013, 1:17

uzasadnienie napisano że zgodnie z atr.83 ust1 pkt1 ustawy mówi ze starosta może raz w roku przyznac rodzinie zastepczej dofinansowanie do wypoczynku po za miejscem zamieszkania dziecka w wieku 6-18 roku zycia z uwagi na fakt ze dziecko kończy 18 lat 4 marca to oboz jest po ukonczeniu 18 lat , i mam pytanie czy odwołać się jak i na co sie powołać . To ma być sprawiedliwość dla tych dzieci . może ktoś pomoże mi jak mam sie odwolac pozdrawiam
~~~ewa

Napisano: 25 lut 2013, 14:37

~~~ewa

Napisano: 02 mar 2013, 13:15

no to niestety mają rację, i odwołanie nic nie da.
przepisy są bezsensowne ograniczając wiek dziecka ale z drugiej strony po 18 roku życia dziecko ma inaczej naliczane świadczenia przynajmniej jeżeli ma dochód.
~LeOn

Napisano: 02 mar 2013, 17:42

a jesli nie ma dochodu ? i dostaje tylko swiadczenie z mops to co robić z takim pełnoletnim ( niby dorosłym ) chcesz wysłać wszystkie a jednego musisz zostawić ? a chcesz odpocząc i nabrać sił to niestety nie da rady bo bez opieki nie zostawisz i nie masz prawa odpoczynku ! prosze co w takim razie robić
~~~ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x