Zawiesić pomoc pieniężną? - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 lut 2013, 10:56

Z dniem 1.02.13r. dziewczyna podjęła staż, wywiad był planowany na luty. W wywiadzie oświadczyła, że podejmuje staż. Czy w wywiadzie mam zaznaczyć, że wnioskuję o zawieszenie pomocy pieniężnej?. Nie miałam takiego przypadku od kiedy przeprowadzam wywiady środowiskowe.
~ia

Napisano: 26 lut 2013, 11:14

Czy zawiesić pomoc pieniężną?
~ia

Napisano: 26 lut 2013, 13:03

a przerwała naukę?
~J

Napisano: 26 lut 2013, 18:20

pomoc jest na kontynuowanie nauki i nie ma mowy że nie wolno podjąć stażu. Jeżeli dziewczyna jest na nowych zasadach to nie ma kryterium dochodowego.
~Michał

Napisano: 27 lut 2013, 10:56

jak widziecie jest wywiad więc \"stary\" wychowanek\". można zwiesic po przeprowadzeniu wywiadu i na wniosek osoby lub z urzędu, oczywiście decyzją
~Dora

Napisano: 27 lut 2013, 12:36

Przeprowadziłam wywiad, dziewczyna oświadczyła pisemnie, że od 1 lutego podjęła staż, ale nie otrzymała jeszcze żadnych pieniędzy za staż. W marcu jak otrzyma ma przyjść i przynieść zaśw. z UP. i czy to będzie dobrze?.
~ia

Napisano: 27 lut 2013, 14:00

nie wiem w ogóle o co chodzi co ma tak zwany piernik do wiatraka?????? nasuwaja sie pytania zasadnicze: czy przerwała naukę?????? ile zarobi????? bo chyba mniej niż wynosi kryterium. Dlaczego chcecie kogos pozbaic pomocy, gdzie jest zapisane że wychowanek nie może pracować???????????????????
~MOPR

Napisano: 27 lut 2013, 16:29

Ponadto zgodnie z art. 240 ust. 3 ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, osoby którym odmówiono pomocy ze względu na przekroczenie kryterium dochodowego na zasadach dotychczasowych nabywają to prawo zgodnie z ustawą o wspieraniu, toteż nie zachodzi konieczność wystawiania decyzji uchylającej/zawieszającej i przyznającej nowej, w której nadmieni się ten artykuł.
~interpretujacy

Napisano: 27 lut 2013, 19:33

nawet jezeli podejmie prace to co z tego? jezeli przekroczy jej dochód ( choć wątpie bo wynagrodzenie za staż jest chyba niższe niż kryterium dochodowe przy pomocy na KN) to wystawia sie decyzję uchylającą pomoc, po czym wychowanek sklada na nowo wniosek o przyznanie pomocy na KN na nowych zasadach gdzie dochód juz nie jest liczony.
~hhhhh

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x