wyrejestrowanie z krus a świadczenie pielęgnacyjne
-
- Stażysta
- Zajmuję się: AR
- Kontakt:
wyrejestrowanie z krus a świadczenie pielęgnacyjne
W momencie złożenia wniosku na świadczenie pielęgnacyjne (nad osobą dorosłą, niepełnosprawną) i tym samym oświadczenia o zaprzestaniu bycia rolnikiem zgłaszacie to od razu do Krus wiedząc, że i tak będzie odmowa na poziomie OPS czy robicie to dopiero po odwołaniu i przyznaniu świadczenia?
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: wyrejestrowanie z krus a świadczenie pielęgnacyjne
Ale co ty chcesz do KRUS-u zgłaszać? Ja nic takiego nie robiłam i nie robię, to nie należy do naszych obowiązków.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Też robię podobnie tzn nie zgłaszam bo po co, ale ops w okolicy zgłasza i trochę mnie to zastanawia na jakiej podstawie, zwłaszcza, że i tak musi dać odmowę świadczenia. I teraz ludzie są wyrejestrowani z ubezpieczenia społecznego i niejednokrotnie ze zdrowotnego na czas całego postępowania. Jestem ciekawa czy ktoś robi podobnie i na jakiej podstawie? W mojej ocenie jest to krzywdzące.
- Andzia87
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
To osoba jest zobowiązana poinformować KRUS że złożyła takie oświadczenie a nie OPS
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
-
- Stażysta
- Kontakt:
zgadza się ale do 30 dni po otrzymaniu decyzji przyznającej. Jest jakiś przepis regulujący inaczej?
Oprócz wyrejestrowanie z krus a świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
co ze składkami?
zgon a zasiłek pielęgnacyjny
Przeprowadzka - uchylenie decyzji w maju a złożenie wniosku w tym samym miesiącu w innym OPS
dodatek z zus a zasiłek pielęgnacyjny
świadczenie rodzicielskie zwrot
rozpoczęcie roku szkolnego
ŚP na siostrę
wniosek na becik elektronicznie
pomocy_kwota_dochodu_uzyskanego
za jaki miesiąc wziąć dochód - becik
20 lat składkowe
ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE
uzysk/utrata??
orzeczenie nowe a decyzja COVIDOWA - PILNE
usługi grupowe