wyrówanie ZP i kształcenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 kwie 2014, 12:08

Witam Wszystkich
Kobitka 25.04.2014 złożyła wniosek o zasiłek pielęgnacyjny i wniosek o kształcenie i rehabilitację dziecka niepełnosprawnego, poprzednie orzeczenie dziecka utraciło ważność 31.05.2013r., wniosek o ponowne orzeczenie złożyła do orzecznictwa 08.05.2013r., w związku z faktem, iż nie zaliczono dziecka do osób niepełnosprawnych kobita odwołała się najpierw do Wojewódzkiego Zespołu, a następnie do Sądu, suma summarum Sąd dnia 14.01.2014 ( data wydania wyroku) postanowił zaliczyć dziecko do osób niepełnosprawnych od 1 czerwca 2013r. Jednak kobita nie zmieściła się w terminie 3 miesięcy od wydania orzeczenia, nie przyszła do nas, nie złożyła wniosku o ZP i kształcenie więc nie mogę potraktować tego jak kontynuacji orzeczenia, powód jaki podała „ myślałam że wyrok przyślą mi do dom” tak się nie stało i zrodził się problem. Podpowiedzcie czy dobrze myślę, przyznaję kobicie ZP i kształcenie od dnia złożenia wniosku do OPS tj. od kwietnia 2014r., odmawiam ZP od czerwca 2013r. do marca 2013r., ale co z kształceniem złożyła jeden wniosek czy mam odmówić w decyzji kształcenia od czerwca 2013r. czy od listopada 2013r. tak jak rozpoczął się okres zasiłkowy proszę pomóżcie bo nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem , być może mieliście taki przypadek, tak czy siak mam zapowiedziane, że się odwoła więc może coś poradzicie. Pięknie dziękuje za wszelkie sugestie.
karaoke

Napisano: 30 kwie 2014, 13:11

???
karaoke

Napisano: 05 maja 2014, 8:54

moze jednak ktoś ma pomysł, doświadczenie w tej materii. Pięknie dziękuję za wszelką pomoc
karaoke

Napisano: 05 maja 2014, 14:06

??
karaoke

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x