Wyrównania styczeń - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 23 lis 2020, 10:02

Mam pytanie jak robicie w grudniu z dodatkami energetycznymi. Jeżeli ktoś złoży wniosek np. dnia 21.12.2020r. to wyrównujecie za grudzień w styczniu? Bo mi tu mówią, że jak po 10 ktoś złoży wniosek to tak nie powinno być bo wypłata jest na 10 a do końca roku pieniądze zwracamy. W innych miesiącach wyrównuje ale w grudniu mówią, że tak nie powinienem robić. I się zastanawiam bo przecież za dany rok zwraca się pieniądze do dnia 20 stycznia następnego roku. I mógłbym wypłacić jeszcze na 10 stycznia za grudzień a po 10 by się zwróciło pieniądze za poprzedni rok.
GOPS_1234
Referent
Od: 05 mar 2019, 13:12
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...

Napisano: 30 lis 2020, 14:25

Ja przyjmuję wnioski do ostatniego grudnia i normalnie wydaję decyzje. W styczniu drukuję listę wyrównań za grudzień i płacę z nowego budżetu. Robię już tak drugi rok bo takie dostałem wytyczne z departamentu finansów urzędu wojewódzkiego. Wcześniej co roku występowałem do Wojewody o środki na te wyrównania płacone w nowym roku, ale to było kłopotliwe ponieważ zanim przyznali środki to musiałem wypłacić z kasy miasta. Pozostałą nadwyżkę kasy ze starego roku mój wydział finansów zawsze zwraca do końca roku.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Napisano: 09 gru 2020, 14:35

GOPS_1234 pisze:
23 lis 2020, 10:02
Mam pytanie jak robicie w grudniu z dodatkami energetycznymi. Jeżeli ktoś złoży wniosek np. dnia 21.12.2020r. to wyrównujecie za grudzień w styczniu? Bo mi tu mówią, że jak po 10 ktoś złoży wniosek to tak nie powinno być bo wypłata jest na 10 a do końca roku pieniądze zwracamy. W innych miesiącach wyrównuje ale w grudniu mówią, że tak nie powinienem robić. I się zastanawiam bo przecież za dany rok zwraca się pieniądze do dnia 20 stycznia następnego roku. I mógłbym wypłacić jeszcze na 10 stycznia za grudzień a po 10 by się zwróciło pieniądze za poprzedni rok.
wypłaty w styczniu zgodnie z ustawa sa do 30 stycznia...nie 10 :) ja dodatki w grudniu przyznaje od grudnia...(gdy zlożone po 10 grudnia tez)natomiast wypłacam w styczniu za grudzien i styczeń. W sprawozdaniu z urzedu wojewódzkiego mam dane wyplaconych dodatkow energetycznych...nie przyznanych.
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x