wyrównanie do pełnych kwot a sprawozdanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 gru 2021, 9:14

Hej! Mam pytanko czy Ktoś miał przypadek że osoba pobierała zasiłek rodzinny z dodatkami 1 za 1 a potem przeszedł na pełne kwoty i we wrześniu dopłacał do rozpoczęcia? I jak to potem wyszło w sprawozdaniu? ta dopłata była w a1 a reszta w tabelce a2???
Zosia15
Starszy referent
Od: 03 mar 2020, 18:13
Zajmuję się: Zr, sw

Napisano: 27 gru 2021, 12:46

Pewnie zależy, na jakim programie pracujesz.

Pracuję na Amazis i w przypadkach, gdy była zł/zł a potem przejście na pełne kwoty, to program wrzucał mi wszystko w A2 i musiałam ręcznie przenosić pełne kwoty do A1. Teraz jak mam taką zmianę, to tworzę w programie odrębny wniosek i drugą decyzję.
W odwrotną stronę - czyli przejście z pełnych kwot na zł/zł ujmuje w sprawozdaniu poprawnie.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 28 gru 2021, 9:44

ja pracuje na sygnity - nic nie przenoszę - jeśli są walidacje to pisze wyjaśnienia i tyle
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 29 gru 2021, 10:14

No ale wyjaśnienia na to, że kwoty pełnych świadczeń masz ujęte w tabeli zł/zł?

Czasem tego nie widać - jeżeli kwota podzielona przez liczbę świadczeń wychodzi i tak mniejsza niż pełna kwota świadczenia. Ale mi kiedyś tak wykazało, że pojawiły się pełne kwoty w dodatkach, bo ktoś przeszedł ze zł/zł na pełne kwoty (np. przy urodzeniu dziecka często się to zdarza) i dzwonili z urzędu wojewódzkiego, że trzeba to poprzenosić.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 29 gru 2021, 10:28

Zofia pisze:No ale wyjaśnienia na to, że kwoty pełnych świadczeń masz ujęte w tabeli zł/zł?

Czasem tego nie widać - jeżeli kwota podzielona przez liczbę świadczeń wychodzi i tak mniejsza niż pełna kwota świadczenia. Ale mi kiedyś tak wykazało, że pojawiły się pełne kwoty w dodatkach, bo ktoś przeszedł ze zł/zł na pełne kwoty (np. przy urodzeniu dziecka często się to zdarza) i dzwonili z urzędu wojewódzkiego, że trzeba to poprzenosić.
ja nie przenoszę i piszę wyjaśnienia i mój UW nie każe poprawiać i nic przenosić
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x