Przyszło zawiadomienie od komornika o podwyższeniu funduszu od 01.01..2021r. czyli decyzja już wykonana. w tej chwili pani zmieniała miejsce zamieszania i składa wnioski na okres 2021/22 w innej gminie , kto wypłaca wyrównanie za decyzję wykonaną. myślę,że my jako organ właściwy w tamtym czasie ale jakby mnie ktoś utwierdził byłabym wdzięczna
dziękuję za odpowiedz może ktoś jeszcze się wypowie w temacie proszę nie wiem co robić dzwoniłam do aktualnego ośrodka oni twierdzą że my musimy wypłacić, bo to za okres kiedy byliśmy organem właściwym
skoro tak twierdzą to niech to napiszą, ty im odpiszesz że zgodnie z art. 19 ust. 4
[*]W przypadku powzięcia informacji o zmianie miejsca zamieszkania osoby, której przyznano świadczenia z funduszu alimentacyjnego, dotychczasowy organ właściwy przekazuje wydaną decyzję wraz z aktami sprawy organowi właściwemu ze względu na nowe miejsce zamieszkania w celu jej dalszej realizacji. Organ właściwy ze względu na nowe miejsce zamieszkania realizuje otrzymaną decyzję bez konieczności wydawania kolejnej decyzji oraz jest właściwy do jej uchylenia, zmiany oraz do ustalania i dochodzenia świadczeń nienależnie pobranych, jeżeli uległa zmianie sytuacja rodzinna lub dochodowa rodziny mająca wpływ na prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego, osoba nienależnie pobrała świadczenie z funduszu alimentacyjnego lub wystąpiły inne okoliczności mające wpływ naprawo do świadczeń.
a potem pozostaje im spór kompetencyjny jeżeli nie zrozumieją