wywiad alimentacyjny telefoniczny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 gru 2021, 11:47

dzień dobry, mam pytanie czy my jako OWD możemy przeprowadzać telefonicznie wywiady alimentacyjne z dłużnikami w dobie Covida? W jednej z tarcz antykryzysowych jest mowa o telefonicznych wywiadach środowiskowych z pomocy społecznej i jest artykuł na to, a jak z funduszem????
Mam taką sytuację ale nie wiem na co się powołać robiąc wywiad telefoniczny.

dzieki
Monia1234
Stażysta
Od: 15 lis 2017, 15:16
Zajmuję się: FA

Napisano: 07 gru 2021, 12:04

nie możemy, tylko pomoc społeczna może
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 07 gru 2021, 12:12

Alalala pisze:
07 gru 2021, 12:04
nie możemy, tylko pomoc społeczna może

ale nawet w wyjątkowych sytuacjach, a jak dłużnik nie może się zwolnic z pracy bo pracuje w tych samych godzinach co gops :(
Monia1234
Stażysta
Od: 15 lis 2017, 15:16

Napisano: 07 gru 2021, 12:54

To ma pewnie takie coś jak urlop wypoczynkowy.
opsFA
Praktykant
Od: 18 maja 2021, 9:11

Napisano: 07 gru 2021, 13:03

To akurat nie powinno cię interesować. Dłużnik dostaje wezwanie, ma się stawić i tyle. Nie stawia się to wszczynasz postępowanie.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 29 gru 2021, 21:15

Monia1234 pisze:dzień dobry, mam pytanie czy my jako OWD możemy przeprowadzać telefonicznie wywiady alimentacyjne z dłużnikami w dobie Covida? W jednej z tarcz antykryzysowych jest mowa o telefonicznych wywiadach środowiskowych z pomocy społecznej i jest artykuł na to, a jak z funduszem????
Mam taką sytuację ale nie wiem na co się powołać robiąc wywiad telefoniczny.

dzieki
a ja mam ludzkie podejście.. jak zadzwoni i powie, że ma covid, jest poza miastem itp.. logicznie, bez ściemy- robię notatkę służbową, że dnia ..poinformował mnie, że z powodu sytuacji pandemicznej i złego samopoczucia(oczekiwania na testy, kwarantanny) uzgodniliśmy, że na wywiad stawi się np, za 2 tyg. My nie mamy możliwości telefonicznej z nimi przeprowadzać wywiad. Nie wiem, jak za 2 lata kontrol na to spojrzy. Może pandemii nie będzie, nie będzie nikt o tym pamiętał. Po to więc robię notatki. Mam numery tel do 90% swoich dłużników. Grzecznie dzwonię, czasem z tydzień zwlekam z wysyłką. Bywają sytuację, że pan X mówi, Pani, 2 mc temu wyjechałem do pracy poza PL, będę za 2 mc. Robię notatkę , podpinam pod niewysłane wezwanie, proszę o meila z infomacją, że od dnia ..przebywa poza krajem, że wraca np. około 10 lutego i wtedy niezwłocznie zgłosi się na wywiad. Nie zdarzyło mi się, by nie przyszli w umówionym dniu, ba- nawet dzwonią jak przyjadą wcześniej czy mogą przyjść.. I pouczam, że następnym razem przed wyjazdem przyjść mają i napisać mi oświadczenie, iż wyjeżdża.
Jeszcze mnie lubią;-)
HanaOgi
Praktykant
Od: 28 gru 2021, 22:13
Zajmuję się: fa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x