wyrównanie renty z KRUS a dożywianie w szkole - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 sty 2020, 13:59

Pan X złożyl wniosek na dożywianie w 10 styczniu 20r dołączył do wniosku decyzję z KRUS wydana 19 grudniu 2019 z ktorej wynika że uzyskal prawo do renty od czerwca 2019, natomiast wypłata świadczenia od czerwca do grudnia będzie wyrównana przy wypłacie za styczeń 2020.
(klient nie otrzymal jeszcze wyplaty) Dochód rodziny ustalam za miesiąc listopad - dochodem był zasiłek rodzinny. decyzja została wydana dnia 14 styczniu 20r (od stycznia do czerwca dziecko ma przyznane dożywianie) moje pytanie w jaki sposób mam potraktować to wyrownanie renty?( wysokość 717,00zł miesięcznie) dodam że kwota nie przekroczy kryterium.
kapsel
Praktykant
Od: 29 sty 2020, 13:36
Zajmuję się: ps

Napisano: 30 sty 2020, 8:53

podpowie ktoś?
kapsel
Praktykant
Od: 29 sty 2020, 13:36
Zajmuję się: ps

Napisano: 30 sty 2020, 9:22

Jest w wypowiedzi kilka nieścisłości.
Kiedy złożony wniosek? W treści jest że w styczniu, później że dochody z listopada, a decyzja już wydana. Podejrzewam że wniosek był w grudniu.

My stosujemy zasadę wliczania wyrównania świadczenia za dany okres do przodu, zgodnie z wyrokiem z Gliwic. Kilka wątków niżej dotyczy tego więc można znaleźć.

I do końca nie rozumiem czego dotyczy pytanie. Decyzja na dożywianie jest wydana, kryterium nie przekroczy. Chętnie pomogę, ale nie wiem jak brzmi pytanie.
doris89
Stażysta
Od: 14 sie 2019, 9:05
Zajmuję się: pracownik działu pomocy środowiskowej

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x