witam,mam problem z klientką ktora krus wylaczyl z ubezpieczenia emer i rent oraz zdr z data wstecz od 19.06.2013!! decyzja krus z listopada br.!
Klientka sama oplacala skladki krus od 2005r., zas od 2011 pobiera świadczenie pielegnacyjne. nie byly oplacane skladki przy naszym swiadczeniu piel, bo byla w krusie.
teraz krus wydal decyzje o wylaczeniu jej z data z 2013r. z uwagi na jakies zmiany w tym okesie w przepisach, i ona nie dostanie zwrotu kasy na skladki co opłacała do krusu. w sumie nie wiem dlaczego.
Nie wiem tez czemu dopiero teraz krus sie obudzil, bo do wniosku z 2011 i do tego ktory zlozyla w czerwcu 2013 były zaświadczenia z krus ze podlega ubezpieczeniu, wiec krus o wszystkim wiedzial, ze bierze świadczenie.
Moje pytanie: czy moge jej wyrównac składki wstecz zdr i em-rent od daty wurzucenia jej z krus?? bo w sumie to taki mamy obowiazek - oplacac skladki od świadczen?? klientka to mezatka, jej maz pracował w roznych zakladach pracy, był rejestrowany w pup. co moge w tym temacie zrobic?? moze ktos cos poradzi, lub mi wyjasni czemu dopiero teraz krus tak zrobił...