A kiedy odebrał wynagrodzenie za miesiąc sierpień?? bo jeżeli już we wrześniu to z sierpniem wg mnie nic nie robisz, mało tego, dopiero od października powinieneś zmienić wysokość jeżeli wynagrodzenie wypłacone we wrześniu nie przekroczyło kryterium i od listopada uchylić (o ile przekroczył kryterium); a jeżeli jest tak jak to sobie umyśliłem (mało prawdopodobne, że wynagrodzenie dostał jeszcze w sierpniu) to zmieniasz mu wysokość zasiłku stałego od października w związku ze zmianą kryterium biorąc pod uwagę dochód z m-ca września.katek pisze:ale ja to mam zonka.
Klient miał stały 529 zł, od połowy sierpnia poszedł do pracy i nie zgłosił. Zgłosił to w dniu 22 września. Miał doniesc zaświadczenie o wynagrodzeniu netto zeby mu przeliczyć. Doniósł w październiku, ok. wychodzi że za sierpień ma nienaleznie pobrane swiadczenia (część) (za wrzesien mu na jego wniosek wstrzymałam wypłate do wyjaśnienia)
To jak teraz te nienależne policzyć? bo muszę:
1. zmienić w częsci decyzję tj przeliczyc kwotę zasiłku od sierpnia br (bo parę groszy mu przysługuje)
2. ustalic nienaleznie pobrane (za sierpien)
3. Uchylic dec. na zasiłek stały, bo od września mu przekracza.
Jakie kwoty i kryteria mam brać?