wysokość świadczenia pielęgnacyjnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 12 kwie 2015, 19:46

Potrzebuję pomocy. Od 11.03 przyznaję swiad pielegnacyjne. Ile mam za marzec wypłacić? ???
jaka ja

Napisano: 13 kwie 2015, 10:01

1200:30 X 19 dni= 760zł
~o~

Napisano: 13 kwie 2015, 10:18

od 11 marca - to mi wychodzi 21 dni nie 19 :) zle policzylam ??
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2015, 10:21

a sorki to ja źle policzyłam..... dziś jest 13......to za marzec też policzyłam od 13-go :D
~o~

Napisano: 13 kwie 2015, 10:23

WSTYD!!! KOMPROMITACJA!!!-----świadczenie pielęgnacyjne należy się w pełnej kwocie za cały miesiąc nawet jak wniosek był złożony ostatniego dnia miesiąca.
beneficjent

Napisano: 13 kwie 2015, 10:26

jesli przysluguje za pelny miesiac to tak, ale nie zawsze przysluguje za pelny;P no ale beneficjent moze o tym nie wiedziec:D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2015, 10:33

[quote="kb"]jesli przysluguje za pelny miesiac to tak, ale nie zawsze przysluguje za pelny;P no ale beneficjent moze o tym nie wiedziec:D[/quot

Jeżeli chodzi o realizację wniosku zawsze przysługuje za pełny miesiąc.Proszę nie odwracać kota ogonem.Wyjątki to zgon podopiecznego ,odebranie opieki,lub wygaśnięcie orzeczenia terminowego.ale to zupełnie inne sytuację.Na prawdę przestańcie się kompromitować.Nie znacie podstawowych przepisów.
beneficjent

Napisano: 13 kwie 2015, 10:42

staram sie nie wdawać w "dyskusje" na takim poziomie ale....
jeżeli orzeczenia wygasa w trakcie miesiąca to świadczenie piel przyznaje sie i wypłaca za cały miesiąc
jeżeli osoba pracowała część miesiąca to świadczenie również jest dzielone i wyplaca się za okres po ustaniu zatrudnienia lub do czasu podjecia zatrudnienia.

twoją znajomość przepisów pozostawię bez komentarza....
JJJ

Napisano: 13 kwie 2015, 10:53

Prosz
beneficjent pisze:
kb pisze:jesli przysluguje za pelny miesiac to tak, ale nie zawsze przysluguje za pelny;P no ale beneficjent moze o tym nie wiedziec:D[/quot

Jeżeli chodzi o realizację wniosku zawsze przysługuje za pełny miesiąc.Proszę nie odwracać kota ogonem.Wyjątki to zgon podopiecznego ,odebranie opieki,lub wygaśnięcie orzeczenia terminowego.ale to zupełnie inne sytuację.Na prawdę przestańcie się kompromitować.Nie znacie podstawowych przepisów.
Proszę się nauczyć czytać i myśleć.

Meritum--jeżeli wniosek o świadczenie pielęgnacyjne został złożony 11,15 czy 25 dnia miesiąca świadczenie wypłaca się za cały miesiąc i o to chodzi w powyższym przypadku.
beneficjent

Napisano: 13 kwie 2015, 11:01

a ty czytasz między wierszami? Kolejny wróżbita Maciej?

jaka ja....nigdzie nie pisze kiedy zlozony wniosek tylko ,że przyznaje (z jakiegoś tam powodu) od 13 03.
~o~

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x