do wystąpienia załączamy jedynie wydane przez bank zaświadczenie o posiadaniu rachunku bankowego wydzielonego dla środków PFRON wraz z informacją o ewentualnych obciążeniach
Zaświadczenia (nie oświadczenia) z ZUS i US dopiero przy podpisywaniu Umowy/Aneksu do umowy
Czy zamykacie aktualny rachunek bankowy i otwieracie nowy na środki 2019? Czy mi się wydaje czy gdzieś był zapis, że można dalej korzystać z aktualnego rachunku? Jak ktoś kojarzy to proszę o przytoczenie dokumentu.
Faktycznie w 2017 r. PFRON napisał, że wskazane jest założenie nowego konta, jeśli chcemy otrzymać pieniądze na realizację zadań, a nie są jeszcze rozliczone zadania za 2016 r.
Wtedy tak zrobiliśmy, ale teraz mamy to samo konto.
W kierunkach jest zapis, że realizator składa oświadczenie o nieposiadaniu: zobowiązań, zaległości wobec PFRON, ZUS, US. Ja załączam do wystąpienia zaświadczenie z banku i pełnomocnictwo do realizacji programu, ponieważ pod wystąpieniem są stosowne oświadczenia. Ja mam pytanie co do samego wystąpienia - ono jest przestarzałe i nie uwzględnia nowych obszarów. Ma ktoś może nowe?????
Info z naszego oddziału PFRON: mają być nowe zasady oraz druki wystąpienia, więc mamy się wstrzymać i nie przesyłać jeszcze wystąpienia, póki nie będzie nowych druków. Ale kiedy to będzie nie wiadomo;/
inas pisze:Info z naszego oddziału PFRON: mają być nowe zasady oraz druki wystąpienia, więc mamy się wstrzymać i nie przesyłać jeszcze wystąpienia, póki nie będzie nowych druków. Ale kiedy to będzie nie wiadomo;/
A do jakiego oddziału podlegacie ?
Czyli mamy się wstrzymać.