Jak zatwierdzisz informację to informacja sama się wygeneruje. Żeby wysłać trzeba wejść: Administracja -> Usługi -> Rejestr powiadomień i wtedy powysyłać. No chyba, że idzie to ustawić jakoś automatycznie
U mnie np. nie generuje tego powiadomienia ani z zatwierdzonej informacji, ani szablonu i nie wiem, co powinnam zrobić.
Druga sprawa większość podała maile, które wpisałam i znacznej większości też nie zaciąga do rejestru powiadomień.
W podręczniku systemowym nie znalazłam odpowiedzi na te problemy
bo może masz zaznaczoną zgodę na powiadomienia w pierwszej kolejności. Wtedy musi być zarejestrowana zgoda osobno i adres email. Najlepiej przestaw na maila z wniosku w pierwszej kolejnosci
Na etapie wprowadzania wniosku nic takiego nie zaznaczałam, jedynie wprowadzałam maile. Czy to może należy zmienić czy konfiguracji powiadomień/ Operacje/ Konfiguracja adresów email?
Rejestracja zgody:
Osoby ->szukasz osoby-> Operacje -> Rejestracja zgody na powiadomienia->Najlepiej zaznaczyć wszystkie możliwe ptaszki ->Wydrukuj zgodę
A co w przypadku, gdy nie ściąga mi szablonu do powiadomień? Był utworzony w słowniku powiadomień, wszystko prawidłowo zaznaczyłam, a mimo to widnieje powiadomienie do wysłania o odebraniu decyzji na miejscu