wywiad
Re: wywiad
w tym artykule oraz we wzorze zawartym w rozporządzeniu nie ma mowy że to jest wywiad środowiskowy, pada jedynie słowo "wywiad" nie ma też mowy o osobie pracownika socjalnego
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przeprowadza go pracownik prowadzacy swiadczenia rodzinne:) jesli juz pokusi sie o zrobienie takiego wywiadu;-)
właśnie, dlaczego pracownicy śr nie robią tych wywiadów? dlaczego twierdzą że pracownicy socjalni powinni je robić skoro wyraźnie pisze," wywiad" a nie wywiad środowiskowy i "pracownik" a nie pracownik socjalny ? jak jest u was? proszę o szczere wypowiedzi
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja nie robię tych wywiadów (i nie słyszałem szczerze mówiąc, żeby ktoś je robił) ponieważ na palcach jednej ręki mogę policzyć liczbę osób samotnych w rozumieniu art 3 pkt. 17a składających wnioski na rodzinne. A nawet jeśli kilka takich osób rocznie się trafia, to w stosunku do nich nie występują wątpliwości dotyczące okoliczności samotnego wychowania. A nawet jeśli by wystąpiły to ten wywiad nie da mi nic innego niż oświadczenie tej osoby pod odpowiedzialnością karną. Jak sama nazwa wskazuje to nie jest wywiad środowiskowy, więc nie sporządza się go w środowisku tylko w biurze przepytując stronę postępowania. A wywiadów środowiskowych pracownicy SR robić nie mogą - nie mają uprawnień.
Walka z wiatrakami since 1998.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i oczywiście robi go przy biurkukb pisze:przeprowadza go pracownik prowadzacy swiadczenia rodzinne:) jesli juz pokusi sie o zrobienie takiego wywiadu;-)

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Oprócz wywiad - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
macierzyński a świadczenie pielęgnacyjne
świadczenie pielęgnacyjne a maciezryński
Dochód za 2012 a zmiana składu rodziny
gdzie tego szukać?
kody ZUS
składka zdrowotna
wznowienie postępowania z urzędu
200 dodatek
gdzie to jest
ZP dla opiekuna prawnego
czy powinnam żądać zwrotu
dochód
zawieszenie działalności
dochód uzyskany? lipie cz czy sierpień
Sprawozdanie-czy wykazujecie decyzje na 200zł?
co z odsetkami zrobić