Przyjąłem / przyjęłam do wiadomości, że w miejscu mojego zamieszkania będzie przeprowadzony wywiad środowiskowy, jeżeli organ rozpatrujący wniosek uzna to za konieczne.
Podczas wywiadu wnioskodawca i inni członkowie gospodarstwa domowego złożą pod rygorem odpowiedzialności karnej oświadczenia o stanie majątkowym, zawierające w szczególności dane dotyczące posiadanych:
1) ruchomości i nieruchomości
2) zasobów pieniężnych
Odmowa złożenia oświadczenia stanowi podstawę do wydania decyzji o odmowie przyznania dodatku mieszkaniowego.
Proponuję termin wywiadu w dniu ...........................................................................................
w godzinach .................................................
Wywiad to nie negocjacje, dlatego można mieć wątpliwości co do niektórych zapisów.
Może lepiej byłoby tak: „na podstawie ... w związku z wnioskiem z ... o dodatek mieszkaniowy wójt ... zawiadamia, że w dniu .... o godz. ... planujemy przeprowadzić wywiad środowiskowy w Pani/Pana mieszkaniu. Prosimy o przygotowanie dokumentów i danych na temat dochodów i wydatków w okresie ... , ponadto w trakcie wywiadu zamierzamy zażądać złożenia oświadczeń o stanie majątkowym. Jeśli powyższa data lub godzina Pani/Panu nie odpowiadają z uzasadnionych powodów, prosimy uzgodnić w tutejszym urzędzie bardziej dogodne. Zastrzegamy, że unikanie wywiadu zostanie potraktowane jako odmowa złożenia ww. oświadczenia, co spowoduje odmowę przyznania dodatku.”?
PCW nie ma negocjacji my umawiamy wywiad przy przyjmowaniu wniosku i to my wyznaczamy termin "proponuję " to tylko grzecznościowy zwrot bo czasem niestety bywają osoby z którymi lepiej nie prowadzić dyskusji na temat co gdzie i kiedy