wywiad

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
aaabbb

wywiad

Post autor: aaabbb »

Czy wywiad może być przeprowadzony z członkiem rodziny z którą osoba wspólnie gospodaruje,bo nie zawsze moge zostać tę konkretną osobę w domu ???
Emma35

Re: wywiad

Post autor: Emma35 »

Wywiad z dorosłym członkiem rodziny można przeprowadzić, zawsze jest to dla nas materiał dowodowy, jednak i tak wywiad ostatecznie musi być przeprowadzony z wnioskodawcą.
aaabbb

Czyli podpis musi byc wnioskodawcy? Czy, mozna przeprowadzic wywiad z czlonkiem rodziny wziac podpis tej osoby a obok podpis wnioskodawcy? Czy jest to zapisane w rozporzadzeniu badz ustawie konkretnie ze nie mozna przeprowadzic wywiadu z osoba wspolnie gospodarujaca chodzi o podpis?
Emma35

Post autor: Emma35 »

W ustawie jest zapis który mówi, że wywiad przeprowadza się u osób i rodzin korzystających lub ubiegających się o świadczenia z pomocy społecznej. Tak jak wcześniej napisałam wywiad z członkiem rodziny jak najbardziej może być przeprowadzony przez pracownika socjalnego, jednak i tak wywiad musi być przeprowadzony z wnioskodawcą czyli stroną postępowania. Może ktoś wyrazi inny pogląd.
piterr

Post autor: piterr »

Ja robię z pełnoletnim członkiem rodziny- nie zawsze to wnioskodawca.
abc

Post autor: abc »

ja robię tak , jak pitter- dlaczego uważacie że wywiad musi być sporządzony z wnioskodawcą?
aaabbb

w rozporządzeniu jest z osobą i rodziną czyli na dobrą sprawę może być wywiad przeprowadzony i podpis z dorosłym członkiem rodziny wspólnie gospodarującym?
ODPOWIEDZ