wywiad... ale z kim? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 15 sty 2014, 13:34

wysłałam do dłużnika wezwanie na wywiad i zamiast niego przyszła ... jego mama :) z upowaznieniem od syna :)
mieliście takie przypadki? powiedziałam że musi być syn osobiście.
~katarzyna

Napisano: 15 sty 2014, 14:05

mialam taki przypadek gdzie przyszla mamusia dlatego ze syn od niedawna pracuje (oczywiscie na czarno) i niby nie dostanie urlopu.

dalam kobiecie wywiad do podpisania, wczesniej go wypelnilam tymi danymi co wiedzialam, reszte mial uzupelnic sam i oczywiscie sam uzupelnia osiwadczenie majatkowe. byl zarejestrowany w PUP wiec wierzylam kobecie na slowo.

gdyby nie oddala mi papierow wyslalabym wniosek do prokuratury.

oczywiscie ty sie wczesniej nie podpisuj pod tym wywiadem.
~Mariola

Napisano: 15 sty 2014, 14:14

dzieki Mariola, czy ktos jeszcze się wypowie....
jak inni postąpiliby w takiej sytuacji?
~katarzyna

Napisano: 15 sty 2014, 15:33

puk puk
~katarzyna

Napisano: 15 sty 2014, 16:14

hmm no czegos takiego jak Mariola to nie polecalabym robic:)
a to upowaznienie od syna to jakie i do czego bylo? mozna je uznac za udzielenie pelnomocnictwa?? chociaz wydaje mi sie,ze akurat stawienie sie na wywiad alimentacyjny to czynnosc wymagajaca osobistego dzialania,wiec chyba nie wchodzi w gre udzielenie pelnomocnitwa w tym zakresie...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 sty 2014, 16:30

to było takie upoważnienie...ja dłuznk upowazniam moją matkę do prowadzenia moich spraw w zakresie funduszu aliment. ;-)

dlatego powiedziałam Pani mamie że dłuznik musi sam przyjść.
~katarzyna

Napisano: 15 sty 2014, 16:38

weawanie jest dla syna a nie dla matki to syn ma pofatygować sie i przyjść na wywiad. a takie tłumaczenie ze pracuje to głupie gadanie. Jakby każdy chciał tak robic to byłaby samowolka.
~Kasia~

Napisano: 15 sty 2014, 16:44

moze oprocz tego,ze powiedzialas mamie napisz do niego jeszcze pismo,ze musi stawic sie na wywiad alimentacyjny osobiscie, poniewaz przeprowadzenie wywiadu i odebranie oswiadzenia majatkowego wymaga jego osobistego stawiennictwa i w tej sprawie nie moze dzialać przez pelnomocnika
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 15 sty 2014, 16:54

W WEZWANIU NA WYWIAD JEST TO WYRAŻNIE NAPISANE WIEĆ WYDAJE MI SIĘ TO ZBĘDNE ŻEBY DO NIEGO PISAĆ PONOWNIE...
~katarzyna

Napisano: 15 sty 2014, 17:24

jak sie bedzie odwolywal od decyzji o uchylaniu jelsi mu ja wystawisz - to moze zarzucic ci,ze jego pelnomocnik zglosil sie a ty nie chcialas z nim gadac;-) i kto wie co n taki zarzut sko:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x