wywiad alimentacyjny - czy moge przeprowadzić - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 10 sie 2021, 13:10

dłużnik nie przychodził na wywiady, został uznany za uchylającego się, wystąpiono z wnioskiem o zatrzymanie prawa jazdy
i teraz....
żeby decyzje uchylić i oddać mu prawko musi pojawić się na wywiadzie i płacić 50% ale czy ten wywiad mogę z nim normalnie przeprowadzić jak tylko się zjawi czy muszę go wezwać pisemnie (chyba nie mam podstawy)?
czy może kolejność jest taka, że powinien złożyć wniosek o uchylenie decyzji uznającej i na tej podstawie mogę go wezwać do stawienia się na wywiad ?
A.Panek
Stażysta
Od: 14 maja 2021, 8:53
Zajmuję się: FA

Napisano: 10 sie 2021, 14:21

Ja właśnie też się zastanawiam jak to działa. Dłużnik zwrócił się do nas z pismem o zwrot prawa jazdy. Został poinformowany jakie warunki musi spełnić. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa - zadłużenie łącznie z odsetkami to jakieś 50 tys. złotych. W ostatnich 6 miesiącach płacił. Do tej pory nie zgłosił się na żadne wezwanie i nie płacił w żadnym miesiącu. Co jeśli teraz będzie podstawa do uchylenia decyzji, bo wywiązywał się z obowiązku płacenia min. 50% i zgłosił się na wywiad a po następnym nieskutecznym wezwaniu w nowym okresie zasiłkowym i braku wpłat ponownie trzeba będzie wydać decyzję uznającą za dłużnika uchylającego się, to znowu będziemy mogli wnioskować do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy? Facet otwarcie mówi, że płaci przez pół roku i przychodzi na wywiad, żeby odzyskać prawko.
Martyna L.
Praktykant
Od: 22 kwie 2020, 13:07
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x