Witam czy ktoś mi powie czy mogę zwrócić się o przeprowadzenie wywiadu środowiskowego w innym Mopsie. Chodzi o taką sytuację: ojciec dziecka wpisał do składu rodziny dziecko z pierwszego małżeństwa, puściłam wywiad do ojca a teraz chcę do matki nie wykazanej w składzie rodziny. Znam miejsce zamieszkania matki.
Bo uchyliłam decyzję facetowi i zrobiłam nienależnie pobrane świadczenie. On się odwołał i decyzja SKO uchylona. Teraz chcę mieć wywiad z dwóch stron. Inny OPS poinformował mnie że u nich złożyła matka dziecka i napisała ze dziecko mieszka u niej. Chciałabym mieć przeprowadzony wywiad u matki dziecka.
w tej sytuacji ten drugi mops tez powinien miec watpliwosci co do tego kto opiekuje sie tym dzieckiem:) wiec w sprawie z wniosku matki rowniez powinien byc zrobiony wywiad
jeśli chodzi w sprawie tego wniosku to matka dostała odmowę bo przekraczała dochód, mam tylko od OPS oświadczenie matki że syn zamieszkuje z nią i wyrok o przyznaniu alimentów. I nie wiem jak to ugryźć i czym poprzeć decyzję o nienależnie pobranym świadczeniu
Rozwiń argument z wyrokiem o alimentach. Może jest tam zapis , że dziecko ma zamieszkiwać z matką , że ma płacić alimenty na rzecz tego dziecka. Jeżeli facet chce otrzymywać pieniądze na dziecko to niech ureguluje sądownie swoje sprawy. Niech ustali miejsce pobytu dziecka i alimenty od matki dziecka.