my do zdo robimy taki jaki zrobilibysmy gdybysmy mieli watpliwosci co do SP - czyli IX...robimy ten, bo art. 10 ustawy o zasilku dla opiekuna odsyla nas do stosowania przepisow o swiadczeniach rodzinnych dotyczacych swiadczenia pielegnacyjnego ...wiec skoro do SP IX to i do zdo IX...ale tez mi sie wydaje,ze po prostu zapomnieli w tym rozporzadzeniu o wywiadach,ze na potrzeby swiadczen opiekuńczych jest jeszcze wywiad z art. 7 ustawy o zdo a teraz daja metne odpowiedzi
pracownicy socjalni wypelnili mi i II i III czesc, ale zwrocilam im uwage,ze mi wystarczy II i zeby w nastepnych nie wypelniali III - jak dla mnie III to wtedy kiedy pracownik nie robi tego wywiadu w terenie tylko sporzadza informacje z wywiadu srodowiskowego sporzadzonego do celow pomocy spolecznej w terminie 3 miesiecy wstecz jesli zostaly w nim ustalone okolicznosci dot. sprawowania opieki
czy aktualizacje wywiadów do ZDO robicie tak jak to robia pracownicy socjalni wg ustawy o pomocy społecznej? (chodzi mi o terminy...
jak Wy to liczycie?
tak, to wiem tylko jak Wy to liczycie? Np. ostatni aktualizacja była robiona 20 czerwca to kiedy teraz mam napisac podanie żeby przeprowadzili następna aktualizację? 20 grudnia? Czy wczesniej?