wywiady z miszkańcami DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 28 lut 2011, 22:45

jak to wygląda u Was w PCPR? Czy pracownicy socjalni Centrum przeprowadzają wywiady środowiskowe z mieszkańcami DPS, pomimo tego , że pracują tam pracownicy socjalni? Czy na potrzeby PCPR (dot. odpłatności i aktualizacji sytuacji) zlecacie takie wywiady pracownikom DPS?
~Ala

Napisano: 01 mar 2011, 11:00

niestety pracownik socjalny DPS robi te wywiady a PCPR jeszcze ma niekiedy pretensje , że coś tam im nie pasuje.
~mirka

Napisano: 01 mar 2011, 11:51

powinni robić pracownicy z rejonów (w mieście) ale spada to na pracowników DPS
~lal

Napisano: 01 mar 2011, 23:33

to zlaezy jak miasto dogada sie z dps. Kiedy pracowalam w DPS mielismy ustna niepisana i grzecznosciowa umowe ze jako pracownicy dps robimy wywiady, bo znamy najlepiej swoich podoiecznych. I nikt nie robil problemu.Wszystko szlo szybko i sprawnie. Teraz pracuje w ops i wiem ze kolezanka, ktora ma rejon tam gdzie dps robi te wywiady, bo socjalne z dpsu nigdy tego nie robily i orbic nie beda.
~nico

Napisano: 02 mar 2011, 11:20

a ja robie wywiady dla mopsu , w sumie mam dodatek za prace socjalną :)
~soc_dps

Napisano: 03 mar 2011, 21:04

Ustawa mówi że wywiad przeprowadza pracownik socjalny taki jest w dps i nie robi łach że zrobi wywiad nie ma wprawdzie 250 dodatku ale nie gryzą go psy. pracownik z depsu
~pracownik socjalny

Napisano: 03 mar 2011, 21:28

Na rozeznaniach nie raz poszczuli mnie psami, zapruci kandydaci wymachiwali a to nożem a to siekierką, innych ciekawych przypadków też nie brakło i nie brakuje. Mus pisać - piszę, tylko po co ops\'y żądają (!) osobnych aktualizacji do zmiany średniego kosztu a za dwa tygodnie do waloryzacji, za miesiąc następne bo klientowi wypada zrobić półroczne (te dwa wymienione przed tym się podobno nie liczą). Jest tego kilkadziesiąt sztuk za każdym razem, dodaj do tej masy papieru kopie decyzji o dochodach. Soc_dps masz dodatek - szanuj swego dyrdpsa, i za głośno o tym że masz się nie chwal bo może się opamiętać.
Niech moc będzie z Wami pracsoce - gdziekolwiek pracujecie.
~jacuś

Napisano: 04 mar 2011, 13:29

A OD KIDY TO DPS JEST ORGANEM?
~:)

Napisano: 04 mar 2011, 13:46

pracuje w dps i mam dodatek 250 zł , robimy wywiady dla ops i pcpr i jakos tak jest od wielu lat.
~soc-dps

Napisano: 04 mar 2011, 20:50

Szczęściara
~pracownik socjalny

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x