różnie to interpretują w gminach, u mnie nienależne
d) wypłacone, w przypadku gdy osoba uprawniona w okresie ich pobierania otrzymała, niezgodnie z kolejnością określoną w art. 28, zaległe lub bieżące alimenty, do wysokości otrzymanych w tym okresie alimentów,
eMGie - wlasnie to zdanie \"gdy osoba uprawniona w okresie ich pobierania otrzymała, niezgodnie z kolejnością określoną w art. 28\" przesadza o tym,ze to nie sa nienalezne:) ona te zalegle alimenty otrzymala zgodnie z kolejnoscia jesli jeszcze nie bylo decyzji przyznajacej fa
u Wa chyba nigdy kontroli nie było
to że nie ma decyzji nie zmienia faktu że to jest ten sam miesiąc ( SKO nam utrzymuje decyzje w mocy)
wierzycielka przecież wie że złozyła wniosek tak samo komornik wie że wydał zaświadczenie a iwleu tłumaczy się w ten sposób że jeszcze decyzji nie ma
To,że zlożyła wniosek nie oznacza automatycznie że wniosek jest rozpatrzony pozytywnie czyli decyzja przyznająca świadczenia z FA. Wydanie zaświadczenie tez nie jest równoznaczne z wydaniem decyzji przyznającej swiadczenia. Przypominam tez o KPA art.110.
ja się z tobą zgodzę ale wydaje mi się że bezpiecznie przy wydatkowaniu pieniędzy z Budżetui jest określić nienależne i nie jest to tylko moje widzimisie