WZON pozostawienie odwołania bez rozpatrzenia

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andzia87
Referent
Zajmuję się: ŚW,ŚR
Kontakt:

WZON pozostawienie odwołania bez rozpatrzenia

Post autor: Andzia87 »

Osoba odwoływała się od orzeczenia, stare orzeczenie przedłużone jest do 31-03-2025. Wiem że komisja w WZON się nie odbędzie bo nie doniosła dokumentacji którą wymagali bo takiej nie miała i odwołanie pozostawią bez rozpatrzenia. I moje pytanie o prawomocność nowego orzeczenia. Czy wiecie kiedy stanie się prawomocne te orzeczenie, które ją nie uprawnia do ŚP?
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
Magda k
Starszy referent
Zajmuję się: Śr
Sw
Kontakt:

Re: WZON pozostawienie odwołania bez rozpatrzenia

Post autor: Magda k »

Wydaje mi się że świadczenie pielęgnacyjne przysługuje do końca miesiąca w którym ostateczne stanie się orzeczenie z powiatowego/miejskiego zespołu do spraw orzekania o niepełnosprawności- od którego było wniesione odwołania
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: WZON pozostawienie odwołania bez rozpatrzenia

Post autor: Szarak »

Jeżeli pytasz o prawomocność to 14 dni od wydania przez PZON. Brak merytorycznego rozpatrzenia odwołania powoduje jakby go nie było w ogóle.
ODPOWIEDZ