wzór decyzji wygasającej stały - zgon - Wzory pism

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 02 cze 2009, 9:58

........................., dnia ....................

................../............../.............../.....................

DECYZJA

Działając na podstawie art. 104, art. 107, art. 162 § 1 oraz § 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz.U. z 2000 r. , Nr 98 , poz. 1071 z późn. zm. ) oraz w ramach Upoważnienia Wójta Gminy Nr. ....................... z dnia ................. dotyczącego wydawania decyzji administracyjnych w indywidualnych sprawach pomocy społecznej należących do właściwości gminy .

POSTANAWIAM

Stwierdzić , że z dniem ..................r. wygasa decyzja ......................z dnia .......................przyznająca zasiłek stały przyznany Panu ...........................gdyż dalsza jej realizacja stała się bezprzedmiotowa

UZASADNIENIE

Pan ...................jako osoba niepełnosprawna , niezdolna do pracy otrzymywał pomoc w formie zasiłku stałego przyznany decyzją ......................... z dnia ..................... . Z akt sprawy wynika , że Pan ....................... zmarł w dniu ...................... . W związku z tym decyzja przyznająca pomoc w formie zasiłku stałego stała się bezprzedmiotowa .
Na mocy art. 162 § 1 pkt 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego , organ administracji publicznej , który wydał decyzję w pierwszej instancji , stwierdza jej wygaśnięcie , jeżeli decyzja stała się bezprzedmiotowa albo gdy leży to w interesie społecznym lub interesie strony .
Biorąc pod uwagę powyższe orzeczono jak w sentencji .

Otrzymują :
1) a/a

[uzytkownik usuniety]

Napisano: 16 cze 2009, 16:48

Nie stosujcie decyzji wygasających przy zgonach. Odpis aktu zgonu wpina się do teczki i koniec sprawy. Jak można pisać do zmarłej osoby, że jest osobą niepełnosprawną.......... przecież jej nie ma.
~Grażyna

Napisano: 16 cze 2009, 19:19

ja jestem podobnego zdania jak grazyna , kiedyś jednak rozmawiałam na ten temat z prawnikiem , stwierdził że są 2 opinie , 1 robić decyzję , 2 zrobić jak pisze Grażyna , on opowiedział się za pierwszym rozwiązaniem jako bezpieczniejszym , stąd pozwoliłam sobie wkleić wzór gdyby ktoś potrzebował , pozdrawiam
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 09 lip 2009, 1:25

Bzdura a gdzie KPA??? w ktorym to jasno zapisane jest co musi zawierac decyzja..a idac tym tokiem to gdzie druga strona ktora musi miec zdolnosc prawna..zadnej decyzji sie nei wydaje
~czytajaca

Napisano: 10 lip 2009, 10:11

to przeczytaj i nie korzystaj , proste , wszystko zostało wyjaśnione wyżej
~do czytającej

Napisano: 12 lip 2009, 11:49

może i bzdura ale wszystko wyjaśniłam wczesniej więc proszę nie robić szumu o nic
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 24 lip 2009, 11:13

Ja robie decyzje, ale tylko w jednym egzemplarzu
~kasia

Napisano: 28 lip 2009, 14:01

Tak Kasiu bo drugą byś musiała wysłać na adres: cmentarz aleja 3 rząd 2 kwatera 5;;))
~ZOSIA

Napisano: 28 lip 2009, 16:52

to miało być śmieszne ? nie jest
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 14 wrz 2009, 12:47

u nas po szkoleniu szefowa poinformowała nas że każda decyzja powinna być jakos zakońxczona, a w przypadku zgonu robimy decyjzje wygasająćą i nie wysyłamy jej nigdzie tylko zostaje 1 decyzja w aktach sprawy. decyzja podobnie brzmi jak u stałego bywalca. Akt zgonu też podpinamy.
~Ktoś

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x