wzór informacji - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 sty 2022, 12:37

Może ktoś coś wrzuci?
ecomet3
Stażysta
Od: 04 lip 2017, 18:59
Zajmuję się: aaa

Napisano: 21 sty 2022, 1:36

ecomet3 pisze:
20 sty 2022, 12:37
Może ktoś coś wrzuci?
Po kilku dniach od złożenia wniosku (poprzez ePUAP) otrzymałem odpowiedź o przyznaniu dodatku osłonowego
https://wykluczeniopiekunowiedoroslycho ... ment-34288

p.s.
Przy okazji to jest namacalny dowód na to, że jedni jeszcze rozmyślają co i jak powinni zrobić, a inni po prostu robią.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 21 sty 2022, 14:15

Krzysztof pisze:
21 sty 2022, 1:36
ecomet3 pisze:
Może ktoś coś wrzuci?
Po kilku dniach od złożenia wniosku (poprzez ePUAP) otrzymałem odpowiedź o przyznaniu dodatku osłonowego

p.s.
Przy okazji to jest namacalny dowód na to, że jedni jeszcze rozmyślają co i jak powinni zrobić, a inni po prostu robią.
już otrzymałeś informację o dwóch ratach, co w sytuacji zmiany ustawy? będą robić decyzje zmieniające sposób wypłaty?
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2022, 14:24

Przecież całą istotną część informacji zamieściłem m.in. w linku.
Przyznanie dodatku nastąpiło na podstawie ustawy, która obowiązuje, natomiast co będzie i kiedy się wydarzy to jest mało istotne.
Wyłata ma nastąpić w dwóch ratach (pierwsza do 31 marca br. druga do 2 grudnia br.)
Wypłacą to będę miał, a jak nie wypłacą to będę pytał dlaczego mnie pominięto. :mrgreen:
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 21 sty 2022, 14:50

[/quote]Po kilku dniach od złożenia wniosku (poprzez ePUAP) otrzymałem odpowiedź o przyznaniu dodatku osłonowego

p.s.
[/quote]

Niektórzy najpierw robią a potem myślą i zwykle dobrze sie to nie kończy. Ustawodawca też po prostu najpierw zrobił ustawę a teraz rozmyśla jak ją naprawić.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2022, 17:12

@ludek
Niektórzy myślą i myślą i myślą, co by zrobić lub czego nie robić, żeby się jak najmniej narobić i dużo zarobić (najwięcej uwag dotyczy kosztów obsługi), a inni w tym samym czasie nie odkładają prostych spraw na później tylko wykonują swoją pracę i zarabiają.
-----------
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 21 sty 2022, 19:28

Krzysztof pisze:
21 sty 2022, 17:12
@ludek
Niektórzy myślą i myślą i myślą, co by zrobić lub czego nie robić, żeby się jak najmniej narobić i dużo zarobić (najwięcej uwag dotyczy kosztów obsługi), a inni w tym samym czasie nie odkładają prostych spraw na później tylko wykonują swoją pracę i zarabiają.
Niestety się nie zgodzę z tym co piszesz. Ja nie mam na to czasu po prostu wiec nic nie robię w tym temacie. To nie jest moje lenistwo czy zastanawianie się tylko fizyczny brak możliwości. Na tą chwilę nie mam kiedy się tym zająć bo mój czas pracy wypełniają obowiązki związane ze świadczeniami rodzinnymi i funduszem alimentacyjnym. Co dalej z tym będzie? Nie wiem, na pewno w dalszym ciągu będę to zgłaszać szefowi.
Nie rozumiem osób, którą są w stanie to wszystko pogodzić w swoim etacie. Przecież nie ubyło nam obowiązków. Jeśli tak się dzieje, to znaczy, że wcześniej te osoby nie miały co robić i ściemniały, bo jak to inaczej wyjaśnić.
nowa21
Stażysta
Od: 18 sie 2021, 20:33
Zajmuję się: SR/FA

Napisano: 21 sty 2022, 20:11

Krzysztof oj ty kłamczuszku 😉
silesia
Praktykant
Od: 11 cze 2018, 11:43
Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR

Napisano: 24 sty 2022, 10:23

Krzysztof pisze:
21 sty 2022, 1:36
ecomet3 pisze:
Może ktoś coś wrzuci?

p.s.
Już mają plan finansowy i uchwałę budżetową, że przyznają?
Bo jeśli nie, to w razie czego będą płacić z własnej kieszeni.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x