wzór informacji dla dłużnika-Elmer? i wszyscy inni mądrzy te - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 06 paź 2015, 13:10

Dzień Dobry:)
Proszę o pomoc podajcie proszę wzór zawiadomienia dla dłużnika bo już nie wiem jak to ma wyglądać, chciałam dopisać info o tym obowiązku zwrotu ale juz nie wiem czy to wystarczy czy piszecie więcej? dzwoniłam do koleżanek z innych OPS i maja ten sam problem więc nawet nie mam się z kim skonsultować;/ bardzo proszę napiszcie jak robicie, jakiej treści są zawiadomienia. Z góry dziękuje za pomoc;)
Agata_SR

Napisano: 06 paź 2015, 14:11

ZAWIADOMIENIE
Na podstawie art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015r. poz. 859) oraz porozumienia pomiędzy a kierownikiem ..............w ..... zawartym w dniu ......... w sprawie prowadzenia postępowań w sprawie świadczeń z funduszu alimentacyjnego Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ............ zawiadamia Pana , iż decyzją nr ..................... przyznane zostało na dziecko:
• ....................... świadczenie z funduszu alimentacyjnego w wysokości 500 zł miesięcznie na okres od 2015-10-01 do 2016-09-30.

Zgodnie z art. 27 ust. 7 pkt 1 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015r. poz. 859) Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ................. zawiadamia Pana, że dłużnik alimentacyjny jest zobowiązany do zwrotu organowi właściwemu wierzyciela należności w wysokości świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej, łącznie z ustawowymi odsetkami.

Ponadto informujemy, iż zgodnie z zaświadczeniem z dnia 2015-08-18 o bezskuteczności egzekucji świadczeń alimentacyjnych o sygnaturze sprawy....................... Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym ......................................
., zobowiązania Pana wobec Skarbu Państwa z tytułu:1.
2.
3.bl bla bla
4.

tak wystarczy??????
Agata_SR

Napisano: 06 paź 2015, 14:16

jednak tak. Prosze o pomoc czy jest ok

Na podstawie art. 27 ust. 1 i ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015r. poz. 859) oraz porozumienia pomiędzy a kierownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w zawartym w dniu ................w sprawie prowadzenia postępowań w sprawie świadczeń z funduszu alimentacyjnego Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ................ zawiadamia Pana , iż decyzją nr ..................... z dnia ................ przyznane zostało na dziecko:
• ............................. świadczenie z funduszu alimentacyjnego w wysokości 500 zł miesięcznie na okres
od 2015-10-01 do 2016-09-30.
Ponadto dłużnik alimentacyjny jest zobowiązany do zwrotu organowi właściwemu wierzyciela należności
w wysokości świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej, łącznie z ustawowymi odsetkami.

Informujemy, iż zgodnie z zaświadczeniem z dnia 2015-08-18 o bezskuteczności egzekucji świadczeń alimentacyjnych o sygnaturze sprawy ......................Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym w ..................., zobowiązania Pana wobec Skarbu Państwa z tytułu:
1. ...................
2. ..................
3. .......................
4. ...........................
Agata_SR

Napisano: 06 paź 2015, 14:28

art. 27 ust. 7
nev

Napisano: 06 paź 2015, 14:36

no wlasnie wiec pierwsza wersja sorry juz mi się zajaczkuje:P
Agata_SR

Napisano: 06 paź 2015, 14:43

chodzi mi ze ma byc art. 27 ust. 7 pkt 1 dokładnie
nev

Napisano: 06 paź 2015, 15:03

za wiele rzeczy próboje zrobić an raz dobra to jest ostateczna wersja:

ZAWIADOMIENIE
Na podstawie art. 27 ust. 1 i ust. 3, ust. 7 pkt. 1 i pkt. 3 ustawy z dnia 7 września 2007r.
o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015r. poz. 859) oraz porozumienia pomiędzy Burmistrzem …………….. a kierownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej ………….. zawartym w dniu ………………… r. w sprawie prowadzenia postępowań w sprawie świadczeń z funduszu alimentacyjnego Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
……………. zawiadamia Pana, iż decyzją nr …………….. z dnia
………………. przyznane zostało na dzieci:
• ………………… świadczenie z funduszu alimentacyjnego w wysokości 500 zł miesięcznie na okres od 2015-10-01 do 2016-09-30.
• …………………… świadczenie z funduszu alimentacyjnego w wysokości 500 zł miesięcznie na okres od 2015-10-01 do 2016-09-30.

Dłużnik alimentacyjny jest zobowiązany do zwrotu organowi właściwemu wierzyciela należności w wysokości świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej, łącznie z ustawowymi odsetkami.
Należności przypadające od dłużnika alimentacyjnego z tytułu świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego podlegają ściągnięciu wraz z odsetkami w drodze egzekucji sądowej na podstawie przepisów o egzekucji świadczeń alimentacyjnych,
z uwzględnieniem przepisów niniejszej ustawy.
Ponadto informujemy, iż zgodnie z zaświadczeniem z dnia ………………….
o bezskuteczności egzekucji świadczeń alimentacyjnych o sygnaturze sprawy ……………….. Komornika Sądowego przy Sądzie Rejonowym ………………….., zobowiązania Pana wobec Skarbu Państwa z tytułu:
1. …………
2. ……………
3. ………….
4. ……………….
Agata_SR

Napisano: 06 paź 2015, 21:02

A czy nie powinien być Dz.U. z 2015r. poz 859 ze zm. ?
IIII

Napisano: 07 paź 2015, 9:07

to dłuznik nam robi zwrot czy do komornika? bo już zgłupiałam
vvvvvvvvvvvvvv

Napisano: 07 paź 2015, 9:45

mógłby ktoś wrzućić swój wzór????? haloo?
Agata_Sr

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x