Matka złożyła wniosek na niepełnoletnie dzieci. przyznałam świadczenia z fa na cały okres świadczeniowy, w listopadzie jedno dziecko kończy 18 lat, będe ją wzywać do zlożenia wniosku na siebie, ponieważ już jako sama osoba jest zdolna do czynności prawnych, macie już jakiś wzór oopracowany? proszę o podanie, pierszy raz tworzę takie wezwanie i nie wiem jak ma ono wyglądać
Jateż proszę o wypowiedzi Dlaczego rodzic nadal nie może pobierać świadczeń z funduszu na dziecko 18letnie tylko ono samo ????????????????? PROSZE O żabranie Głosu
Mi się wydaje, że na czas składania wniosku dziecko jest niepełnoletnie, więc czemu nie przyznać matce do końca okresu świadczeniowego. Dopiero w następnym okresie św. dziecko daje upoważnienie bądź samo składa na siebie.
Ja pytałam na szkoleniu i pan z ministerstwa powiedział że po ukończeniu 18 lat musi przynieśc tylko upoważnienie dla rodzica do odbierania pieniędzy i nie musi wniosku na siebie składac. Bo na decyzji dajemy do końca września.
No tak, ale ja we wniosku nie zaznaczyłam, że ma zaświadczenie ze szkoły i przyznało mi do czasu ukończenia 18 lat. Jak robiłam decyzję to tego też nie zauważyłam i poszło do wypłaty. Niestety nie mogę cofnąc zatwierdzenia decyzji jak poszła już wypłata.
I co mam teraz wzywac osobę jak skończy 18 lat, żeby składała na siebie? Wiek kończy w kwietniu. Czy będzie mmusiała miec znowu zaświadczenie od komornika?