Zaloguj się, wtedy otworzysz linkKatarzynamaj pisze: 15 lut 2021, 10:24 mogę poprosić na wzór na e-mail, ponieważ nie mogę otworzyć linku : [email protected]

Zaloguj się, wtedy otworzysz linkKatarzynamaj pisze: 15 lut 2021, 10:24 mogę poprosić na wzór na e-mail, ponieważ nie mogę otworzyć linku : [email protected]
Na ostatnim szkoleniu ( w styczniu) padło pytanie odnośnie numeru telefonu, czy może być we wniosku. Szkoląca powiedziała, że tak, podpiąć go należybrodafix pisze: 11 lut 2021, 16:23 pesel jest ok. zobacz art. 7 ust. 1c
ale już nr tel. wnioskodawcy już jest kontrowersyjnyo losie...
A jak odniosła się do kontrowersyjnego nr PESEL?Ilona.t pisze:Na ostatnim szkoleniu ( w styczniu) padło pytanie odnośnie numeru telefonu, czy może być we wniosku. Szkoląca powiedziała, że tak, podpiąć go należybrodafix pisze: 11 lut 2021, 16:23 pesel jest ok. zobacz art. 7 ust. 1c
do danych adresowych/teleadresowych
oj tam zaraz kontrowersyjny....Klara27 pisze: 16 lut 2021, 15:57A jak odniosła się do kontrowersyjnego nr PESEL?Ilona.t pisze:Na ostatnim szkoleniu ( w styczniu) padło pytanie odnośnie numeru telefonu, czy może być we wniosku. Szkoląca powiedziała, że tak, podpiąć go należybrodafix pisze: 11 lut 2021, 16:23 pesel jest ok. zobacz art. 7 ust. 1c
do danych adresowych/teleadresowych![]()
no właśnie cały problem w tym, że takiej podstawy nie ma i nie będzieoj tam zaraz kontrowersyjny....może większość może wpisać ...ja mam pewne utrudnienia
dlatego pytałam o podstawę prawną
a mi niestety głowę urwą, jeżeli zażądam peselu od osoby innej niż wnioskodawca...jeżeli nie jest to wymagane przepisami...i pozamiatane...natomiast nr telefonu raczej nie ma problemu gdyż jeżeli ktoś nie wpisze nie zmuszę jednak wyjaśniam, że sprawa się przeciągnie (zwłaszcza, że obecnie u nas jest praca zdalna i utrudniony kontakt z urzędnikiem) ....a teraz chcą wszyscy wszystko na JUŻ.brodafix pisze: 16 lut 2021, 16:27no właśnie cały problem w tym, że takiej podstawy nie ma i nie będzieoj tam zaraz kontrowersyjny....może większość może wpisać ...ja mam pewne utrudnienia
dlatego pytałam o podstawę prawną
myślę sobie jednak , że ostatecznie nikt nikomu głowy nie będzie chciał urwać za pesel w deklaracji czy nr tel. na wniosku![]()
![]()
także dajmy sobie już z tym spokój
u nas tyle lat był nr tel. na wniosku i wszyscy cali i zdrowi ...
a teraz bedzie w innym miejscu i też damy radę
jak nie kijem go to pałą jak to mówią![]()
.Dlatego dopóki nie dowiem się, co, po co i dlaczego i z czego wynika to wstrzymam się z ostatecznym wzorem. Skieruję zapytanie do inspektora ochrony danych i zobaczymy jeszcze co on uważa