W przypadku braku możliwości samodzielnego uzyskania przez organ właściwy wierzyciela informacji lub zaświadczeń, o których mowa w ust. 1 pkt 1–4, z przyczyn nieleżących po stronie tego organu, organ właściwy wierzyciela, prowadzący postępowanie w sprawie świadczeń z funduszu alimentacyjnego, wzywa osobę uprawnioną albo jej przedstawiciela do dołączenia tych informacji lub zaświadczeń.>
A może chodzi o awarie systemów teleinformatycznych art. 15a ust. 4nowapa pisze:art. 15a ust. 5:
Możesz, tylko nie zapomnij podziękować stronieNiezniszczalni pisze:Chodzi o to czy mogę przyjąć zaświadczenie ze skarbówki o dochodach opodatkowanych jeżeli osoba sama z własnej woli chce takie dołączyć.
Jak nie ma wzoru to takie zaświadczenie może być na dowolnym szablonie nawet tym obowiązującym poprzednio - jak długo trzeba główkować by dojść do wniosku że takie informacje mogą być wskazane na każdym dokumencie byle tylko nie był zgodnym z poprzednio obowiązującym wzorem? Absurd.Niezniszczalni pisze:Ja bym wziął ale opinie na ten temat są różne i wiem że niektóre ośrodki nie biorą bo twierdzą że nie ma wzoru w rozporządzeniu.