PILNE Dłużnik zarzuca że wywiad nie był w miejscu zam. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 sty 2016, 15:12

Witam
Dłuznik złożył odwłanie od decyzji uznajacej go za uchylajacego się zarzucajac mi że nie pofatygowałem się na wywiad do niego itp. bzdury
Jak odpwiedzieć na tez zarzut
henio

Napisano: 08 sty 2016, 15:16

że nie wystąpił z takim wnioskiem i nie przedstawił żadnych powodów zdrowotnych, dla których nie mógł się on stawić na wywiad
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2016, 15:22

tak, to wiem tyle że on uważa że ja muszę jechać na wywiad tak jak robią to socjalni! Absurd przecież i nie wiem jak tu odpoweidzieć
henio

Napisano: 08 sty 2016, 15:36

Nie musisz odpowiadać na zarzut, ale jak już chcesz to napisz, że w ustawie nie ma przepisu, który wskazywałby na to, że wywiad ma się odbyć w miejscu zamieszkania dłużnika. Dodaj przy tym, że to nie jest wywiad środowiskowy więc założenie, że robi się to jak w pomocy społecznej jest błędny.
Ponadto od początku obowiązywania ustawy o pomocy upr. do al. praktykuje się przeprowadzanie wywiadów w miejscu wskazanym przez OWD i zazwyczaj jest to siedziba urzędu/ops.

Jeszcze dorzuć, że po otrzymaniu wezwania miał termin, w którym mógł zwrócić się z prośbą o przeprowadzenie wywiadu u siebie, ale tego nie zrobił, dlatego jego zarzut uznajesz za bezzasadny.
olek112

Napisano: 08 sty 2016, 16:05

Wielkie DZI
henio

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x