My też tak działamy, zawiadomienie wysyłamy tylko jeśli mamy dokument, których nie dostarczyła strona.Maxima pisze: 09 sty 2023, 16:26 Jeśli dokumentacja składa się tylko z dokumentów złożonych przez stronę, to nie widzę powodu by powiadamiać o zebraniu materiału dowodowego i konieczności zapoznania się z nim. Natomiast, jeśli zdobyliśmy też inne dowody, nieznane stronie, to jak najbardziej zawiadomienie nalezy wysłać.
wzór zawiadomiwnienia przed odmowa ma ktos?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne , Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Re: wzór zawiadomiwnienia przed odmowa ma ktos?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR,ST,DM
- Kontakt:
Ja nie daję zawiadomień przed odmową, miałam kilka odwołań do SKO i nikt się nie uczepił że tego nie ma 

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
ale że jak....?? to co TY uwzględniłaś do dochodu? To wnioskodawca składa, wypełnia i podpisuje deklarację...Mikolaze pisze: 10 sty 2023, 8:50dzięki wielkie, też tak myśle.... ale zaczełam się zastanawiac - wnioskodawca złozył wniosek i deklaracje wraz z dokumentami potwierdzajacymi dochod, dodatek ma przyznany ale i tak chce sie odwolac bo nie podoba mu sie to co uwzglednilam do dochoduMaxima pisze: 09 sty 2023, 16:26 Jeśli dokumentacja składa się tylko z dokumentów złożonych przez stronę, to nie widzę powodu by powiadamiać o zebraniu materiału dowodowego i konieczności zapoznania się z nim. Natomiast, jeśli zdobyliśmy też inne dowody, nieznane stronie, to jak najbardziej zawiadomienie nalezy wysłać.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
sami to wpisali natomiast po powrocie do domu przemysleli i telefonicznie poinformowali ze sie z tym nie zgadzaja jednajMaxima pisze: 23 sty 2023, 16:19ale że jak....?? to co TY uwzględniłaś do dochodu? To wnioskodawca składa, wypełnia i podpisuje deklarację...Mikolaze pisze: 10 sty 2023, 8:50dzięki wielkie, też tak myśle.... ale zaczełam się zastanawiac - wnioskodawca złozył wniosek i deklaracje wraz z dokumentami potwierdzajacymi dochod, dodatek ma przyznany ale i tak chce sie odwolac bo nie podoba mu sie to co uwzglednilam do dochoduMaxima pisze: 09 sty 2023, 16:26 Jeśli dokumentacja składa się tylko z dokumentów złożonych przez stronę, to nie widzę powodu by powiadamiać o zebraniu materiału dowodowego i konieczności zapoznania się z nim. Natomiast, jeśli zdobyliśmy też inne dowody, nieznane stronie, to jak najbardziej zawiadomienie nalezy wysłać.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Dokładnie tak. Moja praktyka jest taka, że jesli nie zdobyłam żadnych dokumentów oprócz tych dostarczonych przez wnioskodawcę - nie piszę zawiadomienia. Natomiast jesli wystosowałam jakieś dodatkowe pisma, np. do zarządcy czy pracodawcy i wnioskodawca ich nie widział, to owszem, piszę wezwanie do stawienia się aby zapoznał się z materiałem dowodowym i umożliwiam mu wypowiedzenie się przed wydaniem decyzji. A druga sprawa, to na ogół i tak nie korzystają z tej możliwości.aneta2021 pisze: 23 sty 2023, 15:45 Ja nie daję zawiadomień przed odmową, miałam kilka odwołań do SKO i nikt się nie uczepił że tego nie ma![]()
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
ja zawiadomienie z art 10 par 1 kpa wysyłam tylko przed decyzja odmowną...tak na wszelki wypadek bez względu na to...czy wnioskodawca sam wszystko dostarczył z wnioskiem, czy też coś nowego wpłynęło...tak na szkoleniu mówiono...tak mi radca podpowiedział...tak też robię
przed pozytywną tylko wysyłam jeśli faktycznie uzyskałam nowe dane

przed pozytywną tylko wysyłam jeśli faktycznie uzyskałam nowe dane
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost - Kontakt:
proszę bardzo o przsłanie zawiadomienia [email protected]
Oprócz wzór zawiadomiwnienia przed odmowa ma ktos? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
odtworzenie akt
Kto może złożyć wniosek
Dodatek mieszkaniowy
WYnajem czesci domu
SYGNUITY jak robicie wygaszenie w tym programie?
DEPUTAT WĘGLOWY...czy wliczamy do dochodów?
liczba osób większa niż od zarządcy
faktura za odpady
Decyzja odmowna z powodu rażącej dysproporcji
znów o wydatkach...
wygaszenie decyzji- czy wczesniej robic zawiadomienie?
świadczenie uzupełniajace
Mieszkanie w 1/4 części
umowa zleceni - dochód
Zmiana dochodu po prawomocnej decyzji
do biegłych w wyliczeniach - ktoś pomoże?