z.c. czy przekazaliscie bez problemu ? co dalej , jesli.... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 14 kwie 2014, 10:16

Kasia , mam to samo , ale ja znalazlam blad , mam Karola jako panne i kobiete i brak peselu, (tak tj. jak chcesz ludziom zrobic dobrze ) hehehe juz nie wiem czy smiac sie , czy plakac .do sygnity dzwonie od rana i oczywiscie -WSZYSCY KONSULTANCI SA ZAJĘCI -MASAKRA.Ponoc ma byc jakas aktualizacja , ktora "polepszy " sprawe :D
nowaja

Napisano: 14 kwie 2014, 10:20

tak zrobiłam i znowu się weryfikuje :) po prostu jest super. Ciekawe jak długo. Chyba, że jest jakiś inny sposób to podpowiedzcie na przyszłość.
ama6

Napisano: 14 kwie 2014, 10:22

Ja zbiory centralne z miękimi walidacjami wysłałam :D
ela01

Napisano: 14 kwie 2014, 13:03

a z twardymi walidacjami przejdzie
Gosia222

Napisano: 14 kwie 2014, 14:06

czyli z tymi miekimi mozna wysłać i nic nam nie zarzucą że źle??
a jak sprawozdanie z ŚR bo mi tam wychodzi że sie nie zgadza ze zbiorami i te procenty głupie...
załamać się można.... wykończą nas........
mandm

Napisano: 15 kwie 2014, 12:51

też miałam ten problem, tzn.: dla członka rodziny-dziecka brak, co najmniej jednego z elementów: imię, nazwisko, PESEL. Okazało się, że w 2012r. we wniosku o becik i zasiłek rodzinny brak PESELU dziecka.
Sygnity mi odpisało:
"Pesel dziecka proszę uzupełnić na liście osób.

Następnie wybrać menu Administracja/ Dane osobowe/ Aktualizacja w systemie.
?lupką? z listy osób wybrać dziecko z uzupełnionym już numerem pesel.
U dołu okna, zaznaczyć wniosek w którym brakouje tego numeru i wybrać
przycisk <Aktualizuj dane>. To samo wykonac dla drugiego wniosku.

Po tych operajach należy ponownie wykonać zbiór."
Zrobiłam tak i twarda walidacja zniknęła.
Kamika

Napisano: 15 kwie 2014, 13:00

"...z listy osób wybrać dziecko z uzupełnionym już numerem pesel... " Kamika , a to nie tak ze tu trzeba wybrac nazwisko wnioskodawcy , a nie dziecka ? Ja jak wybieram dziecko , to nie wyswietlaja mi sie zadne wnioski ... Ps. Mam wlasnie taka walidacje i za chol.ere nie moge tego poprawic, czekam na odpowiedz z sygnity
nowaja

Napisano: 15 kwie 2014, 13:12

Ja wybrałam dziecko i było ok.
Kamika

Napisano: 15 kwie 2014, 13:15

Wybrałam dziecka z uzupełnionym PESEL-em. Następnie na dole wybrałam zakładkę "decyzje", zaznaczyła 2 decyzje, w których był błąd i zaznaczyła "aktualizuj dane".
Kamika

Napisano: 15 kwie 2014, 13:16

super, mozna sie zalamac :( juz myslalam , ze cos zadzialam Twoja podpowiedzią Kamika.....
nowaja

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x