z jaką datą wygasić decyzję ? ( wyprowadzka 15.05.2014r.) - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 cze 2014, 23:04

brodafix docieka jak prawidłowo wydać decyzję wygaszającą ot co .
brodafix uzyskał informację od zarządcy nieruchomości ( wpłynęło także pismo od samego wnioskodawcy , co stanowi podstawę do wygaszenia decyzji), że wnioskodawca zapłacił za okres, do którego zamieszkiwał w przedmiotowym lokalu tj. właśnie za 16 dni maja ( ni mniej ni więcej ) . Nie wiem skąd PCW wziął informację , że wnioskodawca miał zapłacić 100% czynszu skoro od samego początku mojego wpisu nie było o tym mowy !
poza tym przepis art. 7 ust 10 jest nie ma zastosowania do tej sytuacji .... więc nie wiem po co mam go czytać ?
mam konkretny przypdek więc prosiłbym o konkretną odpowiedź a nie jakieś dywagacje na okrągło ...
poza tym kto tu docieka rozliczeń pomiędzy zarządcą a wnioskodawcą ??? skoro mam konkretny stan faktyczny- czarno na białym!
brodafix

Napisano: 18 cze 2014, 0:05

brodafix zadał pytanie...
a jak brodafix nie uzyskał odpowiedzi jaka mu pasuje
to brodafix zaczął krzyczeć... brrr...
więc brodafix niech robi wg własnego uznania...

"mam konkretny przypdek więc prosiłbym o konkretną odpowiedź a nie jakieś dywagacje na okrągło ..." ----->>>> masz konkretny przypadek to idź do waszego radcy prawnego... on za to pieniądze dostaje... a nie oczekuj od forumowiczów konkretnej odpowiedzi...

to forum właśnie jest po to aby podyskutować,
to niewiążące odpowiedzi,
podzielenie się własnymi doświadczeniami,
ale nie oczekuj recepty na proste rozwiązania
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 18 cze 2014, 8:40

nie wiem gdzie sie dopatrzyłaś moich krzyków??
proste rozwiązania , dobre , dobre :-)
PCW insynuuje mi tutaj jakieś bzdury , że niby kombinuje i takie tam -tylko nie wiem na jakiej podstawie >? to jest właściwy poziom w dyskusji? jak tak no to świetnie .
brodafix

Napisano: 18 cze 2014, 8:45

Po decyzji uchylajacej decyzje wstrzymująca wypłate DM okazalo sie ze wszystko zle robie. Powiedzcie mi jaka Wy stosujecie procedurę. Bo ja robiłam tak przyznawałam decyzje przyznająca DM, nastepnie wpływało pismo od zarządcy o tym że ktoś zalega i na tej podstawie wystawialam decyzje wstrzymująca wypłate. Jak wy to robicie i czy wszczynacie postepowanie
załamka

Napisano: 23 cze 2014, 10:44

załamka pisze: okazalo sie ze wszystko zle robie
Jak to źle??? Ja tu nie widzę nic złego.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2014, 18:41

przy wstrzymaniu wypłaty dodatku mieszkaniowego... zawsze wydajemy zawiadomienie o wszczęciu postępowania... a później decyzję o wstrzymaniu....

przy wygaśnięciu decyzji - gdy informacja wpłynie od zarządcy, lub z innego źródła,
gdy zgłasza wnioskodawca to nie wydajemy zawiadomienia, od razu decyzję....

w sprawie obowiązku wysłania zawiadomienia przy wstrzymaniu dodatku był kiedyś wyrok.... ale to było tak dawno.... że nie pamiętam...

Z A W I A D O M I E N I E
o wszczęciu postępowania

Zgodnie z art. 61 § 4 w związku z art. 10 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. KPA
(tekst jednolity Dz.U. z 2013r. poz. 267 z późn. zm.),

zawiadamia się, że:
• dnia «Data_wstrzymania» r. zostało wszczęte z urzędu postępowanie
w sprawie wstrzymania wypłaty dodatku mieszkaniowego
przyznanego decyzją Nr WRN.824.1.«NR» z dnia «Data_decyzji» r.
«Nazwisko3», na lokal mieszkalny: «Kod» «Miejscowość» «Ulica».
w wysokości «Kwota» zł na okres od dnia «Na_okres_od» r. do dnia «Na_okres_do» r.
• za miesiąc «mieciąc_wstrz» r. nie zostanie przekazana do Zarządcy budynku
kwota przyznanego dodatku mieszkaniowego.

U Z A S A D N I E N I E:

W związku z otrzymaną informacją od Zarządcy budynku Nr «Nr_pisma»
z dnia «Data_pisma» r. o powstałej zaległości z tytułu opłat należnych części czynszu za lokal mieszkalny, mającej wpływ na dalsze wypłacanie przyznanego dodatku mieszkaniowego, należało wszcząć postępowanie celem wyjaśnienia zaistniałych okoliczności.
Zgodnie z art. 10 KPA zapewniając stronie czynny udział w postępowaniu, informuję Pana/ią/ o możliwości wypowiedzenia się w zakresie zebranego materiału dowodowego w terminie 3 dni od daty otrzymania niniejszego zawiadomienia.
Akta sprawy znajdują się w Wydziale ........ w....... ul. .........
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2014, 10:06

gorzatko a po wstrzymaniu decyzji wygaszasz decyzje, czy z mocy prawa ulega wygaszeniu? Jak Ty to robisz?
czesia

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x