Z kim wywiad: z osobą przebywającą w DPS czy opiekunem prawnym - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 mar 2012, 13:11

Z kim powinien być przeprowadzony wywiad środowiskowy: z osobą przebywającą w DPS czy jej opiekunem prawnym (dot. odpłatnośći za DPS)

~Henry

Napisano: 14 mar 2012, 13:14

jeżeli osoba ubezwłasnowolniona całkowicie to z opiekunem prawnym, który przyjedzie do DPS i podpisze wywiad
~999

Napisano: 14 mar 2012, 14:06

pociągnę temat i zapytam czyje dane wpisujemy więc w wywiadzie ubezwłasnowolnionego czy opiekuna prawnego
~p. soc.

Napisano: 14 mar 2012, 14:19

a jest na to jakaś podstawa prawna, że musi być z opiekunem prawnym ? bo na logikę to rozumiem, ze tak powinno być, ciężko będzie zmusić opiekuna aby przyjechał specjalnie podpisać wywiad.
Przejąłem od niedawna DPS i analizuje dokumenty i umnie był robiony wywiad od początku z osobą ubezwałsnowolnioną całkowicie a nie z opiekunem
~Henry

Napisano: 14 mar 2012, 14:46

Jeśli opiekun mieszka daleko to przecież można wysłać prośbę do ośrodka pomocy społecznej odpowiedniego dla zamieszkania opiekuna prawnego i poprosić o przeprowadzenie wywiadu (w ramach wzajemnej pomocy).
~karoll

Napisano: 14 mar 2012, 19:15

zawsze z opiekunem prawnym
~mikka

Napisano: 14 mar 2012, 20:30

Przecież obowiązkiem op praw jest m.in współpraca z DPS wiec łaski nie robi że przyjedzie i podpisze. U mnie jest tak: zbieram informacje podpytując personel odnoście danego ubezwłasnowolnionego, pogadam troche z nim a potem to wszystko wpisuje, daje opiekunowi do podpisania on jeszcze to czyta i ewentualnie coś mogę przy nim wpisać. W wywiadach aktualizacyjnych w sumie tylko w dziale dot. oceny sytuacje jest pole do wypisania się.
~malwina

Napisano: 14 mar 2012, 20:33

A jeśłi chodzi o opiekunów którzy daleko mieszkają to stosownie wcześniej się umawiam kiedy bedą u swojego podopiecznego, bo przecież odwiedzać go muszą i wtedy daje do podpisu, lub wysyłam pocztą z prośbą o odesłanie
~malwina

Napisano: 15 mar 2012, 11:39

wywiad z opiekunem prawnym który się podpisuje a wszystkie dane osoby ubezwłasnowolnionej. Jeśli opiekun mieszka daleko to wysyła się do ops do niego prośbe o wywiad.
~k

Napisano: 15 mar 2012, 22:22

tak jak wyzej
~ex

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x