mam pytanie, bo okazało się, że za dużo wydałam na rodzinne i 500+ z kosztów obsługi. po prostu nie odliczyłam od otrzymanej dotacji zwrotów, które robiłam do UW jak miałam nadwyżkę środków na koncie. teraz z UW dzwonią, żeby oddać pieniądze. chciałam przeksięgować na 8519, ale nie mam na koniec roku fizycznie środków na koncie z własnych. co mam teraz zrobić? brakuje mi na koncie 315 zł.
a oddawałaś może pod koniec roku jakieś dochody do gminy, lub zwrot niewydatkowanych środków? Może kwestia innego "opisu" do przelewu do gminy? Np zamiast ww. zwrot środkw z dotacji (gdyby w gminie zgodzili się)
Możesz podać więcej szczegółów?
My mieliśmy taki przypadek - gmina oddala srodki w styczniu korekta sprawozdania,przeksiegowanie wydatku i zmniejszenie planu na następny rok o kwote zwrotu w zadaniach wlasnych w odpowiednim rozdziale i paragrafie.Pozdrawiam
Gumi ale jesli gmina odda ze swoich srodków to Ty musisz zmienic wykonanie w tym rozdziale i paragrafie czyli ten wydatek i tak musisz gdzieś zaksięgować ja tak to zrozumiałam.Pozdrawiam
tak. i wtedy na koniec roku na koncie zadań własnych jestem na minusie, ale ogólnie konto 130 syntetycznie jest na plusie. Nie cofnę się w czasie więc tak musi być.