za mało kasy
za mało kasy
mam problem. Zamówiłam 2 000 za mało kasy na marzec. Księgowa pokryje to z dotacji kwietniowych ale ja mogę mieć problem ze sprawozdaniem. Jak myślicie? będzie trzeba wykazać jakieś środki własne?
Re: za mało kasy
a musiałaś to wszystko wypłacić? bo wnioski złozone po 10 możesz wypłacić do końca przyszłego miesiąca
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@ja
to są takie mądrości po fakcie.
Jeśli masz taka możliwość, to staraj się by dotacji starczyło na świadczenia, a ewentualne wydatki ze środków własnych wykaż w części dotyczacej kosztów. Tam zresztą jest rozróżnienie miedzy wydatkami, a wydatkami pokrytymi z dotacji.
Tak naprawdę nie powinno dojść do przekroczenia dotacji, bo jeśli nie było faktycznego zaangażowania środków własnych gminy, wskazuje to na potencjalne naruszenie dyscypliny finansów.
to są takie mądrości po fakcie.
Jeśli masz taka możliwość, to staraj się by dotacji starczyło na świadczenia, a ewentualne wydatki ze środków własnych wykaż w części dotyczacej kosztów. Tam zresztą jest rozróżnienie miedzy wydatkami, a wydatkami pokrytymi z dotacji.
Tak naprawdę nie powinno dojść do przekroczenia dotacji, bo jeśli nie było faktycznego zaangażowania środków własnych gminy, wskazuje to na potencjalne naruszenie dyscypliny finansów.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
@kronos 79
starczyło pieniędzy na wypłaty tylko zabrakło na moje wynagrodzenie tzn. na koszty obsługi. Księ gowa pokryje to z kwietniowej dotacji ale nie wiem co będzie w sprawozdaniu. Jak myślisz?
starczyło pieniędzy na wypłaty tylko zabrakło na moje wynagrodzenie tzn. na koszty obsługi. Księ gowa pokryje to z kwietniowej dotacji ale nie wiem co będzie w sprawozdaniu. Jak myślisz?
To pytanie jak wykażecie w sprawozdaniu to wynagrodzenie wypłacone z innych źródeł. Jak księgowa zrobi przeksięgowanie, to nikt się pewnie nie przyczepi,ale w sprawozdaniu za II kwartał wyjdą różnice i będzie trzeba pisać wyjaśnienie.
w POPRZEDNIM roku tak miałam w tym zapotrzebowanie zrobiłąm sporo większe żeby sie nie tłumaczyć, wykażesz że koszty obsługi był z gminy a potem w II kwartale nie będzie ci się zgadzać to napiszesz wyjaśnienie, spokojnie przejdzie
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tabela F
Wiersz 4, 4.1. i dalej - wszystkie, w tym środki własne
W iwerszach 5, 5.1 i dalej - tylko poniesione z dotacji
Wiersz 4, 4.1. i dalej - wszystkie, w tym środki własne
W iwerszach 5, 5.1 i dalej - tylko poniesione z dotacji
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz za mało kasy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
FA
dodatek z tytułu urodzenia a roczny macierzyński
od kiedy ŚP??? POMÓŻCIE
umorzone N.P. swiadczenie,a sprawozdanie
coś nie tak
uchylenie decyzji
do osób , ktore juz wykonaly spr. -sygnity
program Ezar+, FA+
200 zł
POMOCY
śp nie wygasło z mocy prawa
Ważne, proszę o pomoc
wielkość gospodarstwa rolnego a śp ?
zasiłek pielegnacyjny na matke i zgon dziecka jaka decyzja??
gdzie szukać
gdzie szukać